Sport
KUP HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

“Zečice” kompletne idu pokoriti i Split
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Nogometašice Osijeka nisu, vjerojatno, uspjele pobrojiti sve lopte koje su u nedjelju spremile u mrežu Riječanki (19:0) jer su već jučer (utorak) krenule u Split gdje ih danas, u okviru 1/4 finala Kupa Hrvatske, očekuje ogled s istoimenom ekipom. Najvećim i praktički jedinim konkuretom u državnim okvirima koji će nastojati “zečicama” osporiti osvajanje nove dvostruke krune. U prilično okrnjenom sastavu učenice trenerskog tandema Dejan Berger i Branko Perković jesenas su tog protivnika pobijedile rezultatom 2:0 igrajući u Parku mladeži na umjetnom terenu. Sutrašnji će biti pravi travnjak u SC-u Vranjic gdje će od 13 sati krenuti “bubamara” s centra. Osječanke vjeruju da će domaće igračice znatno češće kretati s centra što bi značilo da su primale pogotke. Poslije tri tjedna aktualne prvakinje Hrvatske okupile su se na riječkoj Kantridi gdje su se rastrčale i dobro zagrijale za najvažniju današnju sezonsku utakmicu ubacivši 19 lopti u protivničku mrežu. Toliko se ne očekuje u splitskoj, ali ipak dostatno da se preskoči, izvjesno, najteža prepreka u pohodu na 20. pokal namijenjen pobjedniku Kupa Hrvatske.

- Ekipirale smo se u pravom trenutku te u Rijeci, prije tri dana, dobro pripremile za ono što nam predstoji. Svjesni smo težine zadaće i motiviranosti protivnika, ali je kvaliteta, ipak, na našoj strani i namjeravamo ju demonstrirati u punom obujmu. Kako smo uz to kompletne s puno optimizma idemo “pokoriti” Split i dokazati da nam nema premca u državnim okvirima - optimistično je najavila današnji susret Lorena Balić koja je Rijeci zabila čak osam komada. Nešto je, sigurno, ostavila i za Splićanke. D.Lekšan

Rezultati 13. kola

Rijeka - Osijek 0:19, Trnava (Goričan) - Pregrada 3:2, Agram (Zagreb) - Marjan (Split) 6:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Split 0:7 i Katarina Zrinski (Čakovec) - Neretva (Metković) 0:0.

U 14. kolu, 22. travnja, sastaju se: Viktorija - Osijek, Neretva - Trnava, Pregrada - Agram, Split - Katarina Zrinski i Marjan - Rijeka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike