Sport
TURNEJA RADOSTI

Na “Srednjiki” se veselilo i tugovalo
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Dječja cika, navijanje i transparenti podrške, uz poneku suzu razočaranih, dominirali su jučer Srednjoškolskim igralištem. Razlog je sportsko-zabavna manifestacija Turneja radosti, kao dio Plazma Sportskih igara mladih, koja je i ove godine održana u Osijeku.

Najbolji u Savudriju

Turneja je već osmi put u gradu na Dravi, a i ove godine u sportskom dijelu na rasporedu su bila nadmetanja na 60 m i u graničaru. Natjecali su se dječaci i djevojčice 2007. godišta i mlađi (3. i 4. razredi) te 2009. godišta i mlađi (1. i 2. razredi). Svima njima cilj je bio glavna nagrada - odlazak na finale u Savudriji, a plasman su izborili najbolji u tim sportovima. A koliko je zanimanje vladalo ove godine, govori i to što su za graničar morale biti odigrane i kvalifikacije.

- Zadovoljstvo nam je što smo osmi put u Osijeku u sklopu Plazma Sportskih igara mladih Turneje radosti. Uz sportska nadmetanja tu su i popratni sadržaji koje su osigurali naši sponzori, a u suradnji s MUP-om propagiramo našu veliku nacionalnu akciju “Zajedno više možemo – u akciji s policijom“, odnosno policijski “korner”, u svrhu preventivne edukativne aktivnosti s djecom. Tu su se mogla pregledati policijska vozila, kao i upoznati se s nekim značajkama forenzičkog posla - objasnila je Tihana Butorac, visoka predstavnica Sportskih igara mladih, najmasovnijeg amaterskog dječjeg sportskog natjecanja, u kojem se proteklih 21 godinu natjecalo oko 1,2 milijuna djece.

Grad sporta

Zadovoljstvo što je Turneja radosti ponovno u našem gradu, istaknula je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš, koja je zajedno s Teom Šojat i organizatorima upalila plamen Igara.

- Osijek je grad sporta i znamo da nam je sport u budućnosti osiguran kada vidimo ovako puno mladih koji se od malih nogu uključuju u njega. Grad Osijek je pokrovitelj ovog događaja na županijskoj razini i sve su kotizacije besplatne. Naravno da ćemo ovo nastaviti, jer ovo je prvi korak na kojem moramo raditi za sve daljnje izazove. Važno je biti sportaš i borac, međutim prije svega važno je biti dobar čovjek i dobar prijatelj - rekla je osječka dogradonačelnica, koja je kao članica žirija sudjelovala i u odlučivanju tko je bio glasniji u navijačkom nadglasavanju - djevojčice ili dječaci.

Taj je dvoboj na kraju bio neriješen, a potom su svi zajedno pokušali ostvariti što više navijačkih decibela kako bi slavili na državnoj razini i bili najglasniji grad.

Završne su borbe posebno bile emotivne za finaliste, a na kraju su pobjednici burno proslavili prvo mjesto i put u Savudriju, a neki od poraženih u finalu nisu mogli sakriti suze što im je ta završna nagrada izmaknula. No i to je dio sporta, a novu priliku neki od njih imat će već sljedeće godine.

Goran ROGULJIĆ

REZULTATI

GRANIČAR

1. i 2. razredi: Krežma - Sveta Ana 11:9, 11:9, Desetica - Filipovićka 7:11, 9:11, Retfala - Mladost 11:7, 10:12, 11:6; finalna skupina: Krežma - Filipovićka 15:8, Filipovićka - Retfala 10:15, Krežma - Retfala 13:15.

Poredak: 1. Retfala, 2. Krežma, 3. Filipovićka

3. i 4. razredi: Retfala - Mladost 8:11, 11:8, 11:8, Jagoda - Sv. Ana 8:11, 9:11, Zrinjevac - Desetica 9:11, 11:8, 11:4, Filipovićka - 5. rajon 8:11, 8:11; polufinale: Retfala - Sv. Ana 11:6, 11:10, Zrinjevac - 5. rajon 11:9, 11:5; za 3. mjesto: Sv. Ana - 5. rajon 9:15; finale: Retfala - Zrinjevac 13:15

Poredak: 1. Zrinjevac, 2. Retfala, 3. 5. rajon

ATLETIKA, 60 M

1. i 2. razredi, djevojčice: 1. Petra Žulj (Mladost), 2. Elena Patača (Truhelka), 3. Petra Sedlić (Ujević); dječaci: 1. Borna Bencarić (Ujević), 2. Luka Posavec (Filipović), 3. Toni Tešankić (Filipović)

3. i 4. razredi, djevojčice: 1. Ema Knežević (Cesarić), 2. Tena Terzić (Cesarić), 3. Nevena Horvat (Mihanović); dječaci: 1. Ante Grgić (Višnjevac), 2. Dino Poznić (Mladost), 3. Leon Omerović (Retfala)

Najčitanije iz rubrike