Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokeri” testiraju dobar zadarski niz
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Završnica HT Premijer lige odigrat će se ubrzanim ritmom. Posljednje tri runde su unutar sedam dana, a sredinom tekućeg tjedna odrađuju se utakmice 24. kola.

U njemu će košarkaši s Drave večeras imati teško gostovanje, u 19 sati istrčat će na parket dvorane Krešimir Ćosić, gdje svoje suparnike dočekuje Zadar. Domaćin iza sebe ima pozitivnu seriju, koja vjerujemo ipak neće obeshrabriti Vrijednosnice Osijek. Naime, Zadrani drže impresivan niz u borbi za bodove, za poraz ne znaju već 20 utakmica. Jedini poraz momčad Aramisa Naglića doživjela je na otvorenju sezone kod aktualnog prvaka Cedevite. Bilo je to početkom listopada prošle godine, što znači da se pobjede jedna za drugom nižu već više od šest mjeseci.

- Zadar igra odlično, imaju samo jedan poraz, stoga ne čudi da Cedeviti konkuriraju za prvo mjesto i najbolju startnu poziciju za doigravanje. Kod favorita možemo igrati bez opterećenja, ali ne predajemo se unaprijed, iako smo svjesni koliko je ovo zahtjevan ispit - kaže trener Vladimir Krstić, koji sa svojom momčadi u predstojećih sedam dana rješava i pitanje mogućeg plasmana u play-off.

- Prije četiri dana smo kod kuće svladali Kaštelane, držimo osmo mjesto, s pobjedom više od konkurencije, ali čeka nas još dosta posla ako želimo produžiti sezonu. Odlučujuća utakmica bit će u subotu u Gradskom vrtu kada stiže Alkar, a nju želimo dočekati u dobrom ozračju, kojem će vjerujem pridonijeti i izdanje iz zadarskih 40 minuta - nada se trener “brokera”, koji su krajem godine u Gradskom vrtu poraženi od Zadra 72:88. U tom ogledu Osječani su se dobro držali tri četvrtine, ali u posljednjoj je suparnik pokazao zašto je vlasnik ovako uspješnog niza.

Dvije utaimice 24. kola jučer su odigrali Alkar (Sinj) - Šibenik i Zagreb - Cibona, danas još igraju Ribola Kaštela - Jazine Arbanasi (Zadar), Škrljevo - Split i Cedevita (Zagreb) - Hermes Analitica (Zagreb). Slobodan je Zabok. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike