Osijek
TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA

Sudjelovali na “Dijalogu” u Zagrebu
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Dvadeset učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” u pratnji nastavnica Tatjane Petrač i Gordane Dubrović imalo je priliku sudjelovati u “Dijalogu s građanima” između Jyrkija Katainena, potpredsjednika Europske komisije zaduženog za poslove, rast, ulaganja i konkurentnost, Ivane Maletić, zastupnice u Europskom parlamentu, i građana koji je održan prošlog tjedna u Zagrebu.

“Dijalozi s građanima” igraju važnu ulogu u dvosmjernoj komunikacije Komisije i građana i pridonose boljem razumijevanju procesa u Europskoj uniji od strane šire javnosti. Njihova važnost postaje još veća u okviru trenutačnih rasprava o budućnosti Europe jer oni su jedinstvena prilika da građani izraze svoja promišljanja o tome kakvu Europu žele u budućnosti.

- I naši su se učenici s pomoću moderne tehnologije i pametnih telefona također uključili u raspravu o pitanjima “Kako EU i države članice mogu osigurati uravnotežen razvoj, održavati i razvijati globalnu konkurentnost i osigurati pristojan rad?” “Bi li se morale bolje povezati ili ne?” - kazuje Petrač.

Ovaj je odlazak realiziran zahvaljujući Informacijskom centru Europe Direct Osijek, koji djeluje u okviru Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. D.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike