Osijek
ČVORKOVAC D.O.O.

Radna akcija u petak, na Dan planeta Zemlje
Objavljeno 18. travnja, 2018.

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje na području općine Erdut organizira se radna akcija 20. travnja. Akciju i ovaj put organiziraju Općina Erdut i Komunalno poduzeće Čvorkovac, a program započinje okupljanjem na nekoliko lokacija. U Dalju je u dvorištu poduzeća Čvorkovac d.o.o. u 10 sati akclja čišćenja i prikupljanja otpada te sadnja cvijeća, kaže direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević.

- Dodajmo kako na istoj lokaciji, odnosno iza Doma kulture u Dalju, organiziramo akciju u kojoj mještani mogu besplatno servisirati svoje bicikle. Radi se o osnovnom servisu ovih vozila da bi sudionici bili sigurniji u prometu, ali se ujedno i koristili biciklima umjesto automobilima koji zagađuju okoliš svojim ispušnim plinovima. U Dalju ćemo održati prijepodne i radionicu o uporabi zelenih otoka i recikliranju u prostorijama Doma kulture. U Bijelom Brdu u 10 sati počinje akcija čišćenja i prikupljanja otpada, a u tom našem naselju ćemo uređivati zelene površine ispred OŠ u Bijelom Brdu. Organizirat će se također radionica o upotrebi zelenih otoka - najavljuje direktorica Tomašević.

U Erdutu će se u 10 sati urediti središte naselja, dok će se u Aljmašu čistiti i saditi cvijeće u 8.30 sati u dvorištu Društvenog doma Aljmaš. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike