Kultura
“VAŽNO JE ZVATI SE ERNEST”

Bivši osječki studenti u Wildeovoj komediji
Objavljeno 18. travnja, 2018.

ZADAR - U srijedu, 18. travnja, zadarska publika može pogledati komediju “Važno je zvati se Ernest” Oscara Wildea, u produkciji Gradskog kazališta “Zorin dom” Karlovac, u režiji Marija Kovača. Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Ana Prolić, scenografiju Matija Šantić, kostimografiju Morana Petrović, a glazbu Damir Šimunović.

Igraju: Vanja Gvozdić, Peđa Gvozdić, Barbara Rocco, Katarina Baban, Katarina Strahinić, Giulio Settimo, Petra Cicvarić i Nino Pavleković.

“Važno je zvati se Ernest” jedno je od najpoznatijih djela Oscara Wildea, slavnog književnog genija i pronicavog kritičara engleskog aristokratskog društva s kraja 19. stoljeća.

Komedija je premijerno prikazana u Londonu 1895. u St. James teatru te više puta ekranizirana u televizijskoj produkciji. Najglasovitija je svakako inačica Anthonyja Asquitha iz 1952., u kojoj je vjerno dočaran Wildeov istančan smisao za humor i ciničan stav prema visokom društvu.

Ova hirovita romantična komedija govori o dva prijatelja koja se zbog ljubavi zapleću u klupko komičnih situacija i vode dvostruki život služeći se imenom Ernest kako bi prikrila svoj pravi identitet. N.Vek.

Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike