Crna kronika
KRAĐE ZA VIKEND

Pazite na svoje stvari, lopovi su posvuda oko nas!
Objavljeno 18. travnja, 2018.

OSIJEK

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je o dvije krađe koje su se prošlog tjedna dogodile u Osijeku i Belom Manastiru. U petak ujutro, 13. travnja, u ugostiteljskom objektu u Kuhačevoj ulici u Tvrđi nepoznati je lopov 20-godišnjakinji ukrao mobitel. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tijekom prijepodnevnih sati u subotu nepoznata je osoba u trgovačkom centru u Belom Manastiru 51-godišnjakinji ukrala novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Ženi je krađom nanesena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nakon dojave o krađama policija je obavila kriminalističko istraživanje i traga za lopovima i njihovim plijenom.

Zbog ove dvije krađe te niza drugih policija podsjeća građane na mjere samozaštite i pojačanog opreza.

- Osobne stvari ne ostavljajte bez nadzora na javnim mjestima kojima se kreće veći broj ljudi, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima ili na tržnici. Pri kupnji stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari. Ako u gužvi nosite ruksak na leđima, skinite ga i stavite ispred sebe - poručuju iz policije.

Građani se također mole da provjere jesu li im torbice ili ruksaci zatvoreni. “Ne nosite PIN uz bankovne ili kreditne kartice. Pazite na novčanik koji se vadi na javnom mjestu te ne nosite vrijednosti zajedno, već, primjerice, odvojite novac od dokumenata. Preporučamo ne nositi sa sobom dokumente koji nisu potrebni”, stoji u policijskom priopćenju i dodaje se da građani svakako obrate pozornost na to prati li ih tko jer džepari prvo biraju žrtvu.

- Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, a u kupnju ne nosite veću količinu novca – koristite bankovne kartice, ali bez ispisanog PIN-a. Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina, a novčanik ne nosite u stražnjem džepu. Ako ste ipak postali žrtvom džepara, odmah pozovite policiju na telefon 192 - poručuju iz policije.

Sandra LACIĆ
PRETRAŽITE NAJBLIŽU OKOLICU

Ako shvatite da ste okradeni, ne zaboravite pretražiti najbližu okolicu. Iz policije savjetuju da ako pronađete svoj novčanik ili drugi predmet, spremite ga u vrećicu te predate policiji. Postoji mogućnost da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja.

neopreznost

NE ZAPISUJTE PIN NA KARTICU

Najčitanije iz rubrike