Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA: IZNENAĐENJE U DUBRAVI

NEXE-u se osvetio mlitav pristup
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Rukometaši NEXE-a doživjeli su neočekivan poraz od Dubrave u hrvatskoj Ligi za prvaka koja je više željela pobjedu i do nje došla u zadnjim trenucima susreta. Našičani su u utakmicu ušli previše opušteno što im se na kraju osvetilo.

Prvo poluvrijeme relativno mali broj pogodaka zahvaljujući vratarima Grahovcu s jedne i Pilipoviću s druge strane. NEXE je stalno bio u minimalnoj prednosti, ali su igrači Dubrave uspijevali izjednačiti i u jednom trenutku čak i povesti (9:8). Na odmor su otišli izjednačeni. Drugo poluvrijeme Dubrava je krenula malo odlučnije, u jednom trenutku imala je i tri pogotka prednosti. Ipak NEXE se na krilima Zrnića vraća i kratko dolazi u minimalnu prednost. Uporni igrači Dubrave poravnavaju, u 25. minuti vode dva razlike. NEXE stiže i igra se pogodak za pogodak. Pet sekundi prije kraja Dubrava postiže pogodak za pobjedu nad favoriziranim Našičanima. Za kraj neobičan detalj, u prvom poluvremenu devet, a u drugom 10 izjednačenja. Kod Našičana Ante Gadža bio je vrlo dobar u organizaciji igre. Osim toga postigao je četiri pogotka.

- Mislim da nismo odigrali utakmicu na razini dosadašnjih izdanja i to nas je koštalo dva boda. Dubrava je borbena ekipa, čiju obranu nismo dovoljno dobro napadali. Mislim da tu leži ključ današnjeg poraza. Danas ćemo u Varaždinu tražiti povratak na pobjednički kolosijek - rekao je Gadža.

Pivoti Marin Šipić, Marko Mrđenović, koji igra uglavnom obranu, i Mario Tomić imali su mali učinak. Šipić i Tomić po jedan.

- Znali smo da nas čeka tvrda i teška utakmica te da je Dubrava možda i najteže gostovanje Lige za prvaka. Bili smo svjesni da moramo odigrati jako dobro i koncentrirano da bi došli do bodova. Danas to nismo bili. Podbacili smo kao ekipa i Dubrava je zasluženo slavila. Mnogo vremena za analizu nema, čeka nas još jedno tvrdo gostovanje u Varaždinu i ako mislimo uzeti bodove moramo dići glavu i ne smijemo ponoviti ovakvu utakmicu – riječi su Tomića.

S.Sobodić

Dubrava                26  (9)
NEXE                   25  (9)

ZAGREB – ŠŠD Dubrava. Gledatelja 300. Suci: Dalibor Jurinović(Zadar), Marko Mrvica(Biograd n/m). Delegat Đino Giljević(Ploče)

DUBRAVA: Vidman, Kelemen, Pleš, Volar 4(2), Šuker, Vida 3, Radoš 6, Vinković 5, Maričić, Samardžić 2(2), Ivanković 1, Marković, M. Grahovac, N. Grahovac 1, D.Grahovac(11), Buneta 3.

NEXE: Lelić(1+1), Šipić 1, Gadža 4, Leban, Eter 4, Zrnić 7(3), Mrđenović, Barišić-Jaman 4, Baričević, Buvinić 1, Greganić, Jurić Grgić 2, Lavrič, Tomić 1, Pilipović(4+0), Brumen 1.

SEDMERCI: Dubrava 6(4), NEXE 3(3). ISKLJUČENJA: Dubrava 6 minuta(Vida, Maričić, Buneta 2) NEXE - 8 minuta(Mrđenović 2+2, Brumen, Leban 2).

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike