Sport
ERSTE PLAVA LIGA

Makarska prva etapa, u Osijeku 26. travnja
Objavljeno 17. travnja, 2018.

U Makarskoj danas počinje šesto izdanje Erste Plave lige, atletskog natjecanja namijenjenog učenicima od trećih do šestih razreda osnovnih škola. I ove ga godine organizira AK Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, a kvalifikacije će se održati u šest gradova, s finalom u Zagrebu početkom rujna. Nakon Makarske, uslijedit će kvalifikacije u Zagrebu (19. 4.), Zadru (25. 4.), Osijeku (26. 4.), Puli (15. 5.) i Rijeci (17. 5.). Školarci će se ovisno o razredu ogledati u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vorteksa, a po dvoje najboljih iz svake discipline i razreda ići će na finale 4. rujna, uoči Hanžekovićeva memorijala.

U prvih pet godina ukupno je nastupilo 19.279 učenica i učenika, a rekorder je Osijek, gdje se prošle godine natjecalo 1035 učenika.

Ambasadori natjecanja su najbolje hrvatske atletičarke i atletičari – Blanka Vlašić, Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić i Ivan Horvat. G. R.

Najčitanije iz rubrike