Sport
NELAGODA U VINKOVCIMA

Sa zebnjom se čeka kazna zbog Bradašićevog rasizma
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Vezani članci

CIBALIJIN KONDICIJSKI TRENER:

Soudani je meni prvi opsovao majku

Nakon dvije utakmice, Lokmotiva i Inter Zaprešić, u kojima su nogometaši Cibalije osvojili četiri boda, s velikom nadom Vinkovčani su ušli u susret protiv Dinama priželjkujući bod koji bi im bio kao kuća. Međutim, tu želju je s dvije odlične akcije i zaista spektakularnim pogocima ugasio Soudani. Razočarenje je tim veće jer su Vinkovčani do 72. minute i prvog pogotka Soudanija izgledali ravnopravno u igri, a mogli bismo reći prema šansama i kao bolji takmac na terenu. Na žalost, na kraju se zbrajaju golovi koji donose bodove, a ovaj put u tome su bili bolji Zagrepčani.

Osim što je sa svoja dva pogotka uništio svaku nadu u osvajanje bar boda zbog Soudanija će Cibalia ostati i bez znatnih financijskih sredstava. Naime, dobili smo iz kluba informaciju da je stigao dopis u kojem stoji da se o događanju u tunelu prije svlačionica nakon susreta službeno očituje jedan od vinovnika događanja kondicijski trener Hrvoje Bradašić. Revoltiran, ničim izazvanom psovkom Soudanija nakon prvog pogotka, Bradašić je novinarima priznao kako se neukusno pokušao verbalno revanširati igraču Dinama zbog spominjanja majke, ali je u tome pretjerao spominjući i boju kože. Sigurno je - što god da Bradašić izjavi u očitovanju, zbog toga će ja klub biti financijski kažnjen. Kolika god kazna bude bit će to za Cibaliju veliki udarac kada se u obzir uzme u kakvim financijskim uvjetima vinkovački klub djeluje. Na žalost po Vinkovčane, koliko god se trudili da se utakmica organizira sukladno svim propisnicima i propozicijama na ovakve ispade je nemoguće pravovremeno reagirati da se oni ne bi dogodili.

U svemu što se događalo na toj utakmici, a kada se doda i dan ranije odigrani susret između Rudeša i Rijeke, onda je jasno da u Cibaliji raspoloženje nije baš na nekoj razini. Prema svim teorijama taj susret u Zagrebu Rijeka je trebala dobiti bez većih problema, ali nogomet je takav, pa se čuda događaju, jer pobjeda Rudeša od 4:2 zasigurno je takvo čudo. Tim trijumfom Rudeš je na ljestvici pretekao Cibaliju i Istru 1961, pa sada s 26 bodova zauzima osmo mjesto, dok Puljani i Vinkovčani drže posljednja dva mjesta s 24 boda, a Cibalia je na dnu tablice zbog lošije razlike pogodaka. A. Grgić

POČINJE UREĐENJE STADIONA

U sklopu obnove stadiona Cibalije za odigravanje finala Hrvatskog nogometnog kupa 23. svibnja danas bi trebala krenuti prva etapa obnove. U prvome dijelu obnove uređivat će se svlačionica domaćina i gostiju te svih ostalih popratnih prostorija koji su u sklopu tog dijela kojeg koristi seniorska momčad.A.G.

Najčitanije iz rubrike