Sport
TURNEJA RADOSTI

Najbolji u graničaru i na 60 metara idu ljetovati u Savudriju
Objavljeno 16. travnja, 2018.

U svrhu promocije Sportskih igara mladih, koje okupljaju tisuće školaraca sportaša iz Hrvatske, ali i regije, ovoga utorka na osječkom Srednjoškolskom igralištu održat će se sportsko-zabavna manifestacija pod imenom - Turneja radosti. Početak programa je u 11.30 sati, a na Srednjiki će se mladi Osječani okušati u nekoliko sportova.

Jedan od njih je popularni graničar za uzrast 2007. godišta i mlađih, znači za učenike 3. i 4. razreda. U graničaru će snage odmjeriti osam školskih sportskih društava - Retfala, Desetica, Zrinjevac, Mladost, Jagoda, 5. rajon, Filipovićka i Sv. Ana. Natjecat će se i učenici prvih i drugih razreda, a za naslov pobjednika bore se Desetica, Filipovićka, Krežma, Mladost, Retfala i Sv. Ana. Gdje su sportske igre mladih, tu je obvezna i “kraljica” atletika, a na Srednjoškolskom igralištu održat će se utrke na 60 metara za dječake i djevojčice u dvije uzrasne kategorije, rođeni 2007. i mlađi, te za one 2009. godišta i mlađe. Prijave za utrku su slobodne i obavit će se neposredno prije natjecanja.

Prvoplasirane ekipe u graničaru i najbrži trkači na 60 m predstavljat će grad Osijek tijekom ljetnih školskih praznika na državnom natjecanju u Savudriji. A onima koji budu išli u Istru, bit će plaćeni svi troškovi, od puta preko smještaja do hrane. I. Li.

Najčitanije iz rubrike