Regija
SITUACIJA S INFRASTRUKTUROM U VUKOVARU VRLO SLOŽENA

Problemi u radovima na cestama
Objavljeno 17. travnja, 2018.

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa suradnicima obnovljenu Ulicu solidarnosti. Tom je prigodom naglasio kako je situacija s infrastrukturom u gradu vrlo složena, jer je velik broj projekata u tijeku, a velike probleme imaju s dinamikom izvođenja. Podsjetio je kako su stoga nedavno predstavili dinamički plan izvođenja radova, u kojem su precizno definirani rokovi za dovršetak radova.

- Jedna od njih je bila Ulica solidarnosti, projekt kojeg je sto posto financirao Grad u iznosu nešto većem od milijun kuna. Riječ je o prometnici duljine 550 metara koja se nalazi na Sajmištu i koju smo zbog lošeg stanja kolnika, nevezano uz radove koji se odvijaju na Projektu Vukovar, sukladno planu izgradnje komunalne infrastrukture, realizirali na zadovoljstvo građana. Riječ je o detaljnoj sanaciji, gotovo rekonstrukciji, s obzirom na to da se radio kompletan nosivi sloj, novi asfalt, zatvoreni sustav oborinske odvodnje te horizontalna i vertikalna signalizacija - rekao je Penava i dodao kako je prometnica dimenzijama u skladu s potrebama naselja. Izvođač radova bila je vinkovačka tvrtka Cestorad d.d.

Dogradonačelnik Marijan Pavliček naglasio je kako je Grad za komunalnu infrastrukturu osigurao u proračunu 3,5 milijuna kuna za nogostupe, tri milijuna za udarne rupe i šest milijuna kuna za nerazvrstane ceste.

- U tijeku je Projekt Vukovar i očekujemo kako će ove godine minimalno desetak ulica biti sanirano i pušteno u promet. Najviše ih se nalazi na Sajmištu, koje je u komunalno-infrastrukturnom smislu u najlošijem stanju pa vjerujem kako ćemo ovim aktivnostima podići standard građana - naveo je Pavliček.

Rekonstrukcija ove prometnice navedena je u dinamičkom planu izvođenja radova kao prva od 18 ulica koja će biti dovršena ove godine. Prema tom bi planu do konca svibnja trebalo biti završeno devet ulica, no prema onomu što se sada vidi na terenu nisu velike šanse da svi navedeni rokovi budu ispoštovani. Treba naglasiti i kako u najvećem broju slučajeva radovi ne obuhvaćaju i gradnju nogostupa.D.Korpoš

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike