Regija
PRAKSA I OPĆE DOBRO

Učenici pomogli HNK-u Đakovo i obnovili kućice
Objavljeno 17. travnja, 2018.
HNK Đakovo Croatia cijeni pomoć u materijalu i usluzi, SSŠ Antuna Horvata im se odazvala

ĐAKOVO - Otkako je u veljači ove godine HNK Đakovo preuzelo novo vodstvo na čelu s predsjednikom Ivanom Mikulićem, uz novi način upravljanja, uveli su i zanimljive novine poput suradnje sa školom i školskom djecom.

- Radi se o novom načinu vođenja kluba HNK Đakovo Croatia. Prioritet su nam omladinski pogon i djeca. Da bi to funkcioniralo, kvaliteta seniora je nužna. Na puno načina želimo privući gledatelje, simpatizere, nogometne ljubitelje i članove na tribine. Smatramo da klub pripada zajednici i građanima i da su nam svi dobro došli, a ne da se klub vodi samoinicijativno. Cilj nam je što više podići standard i kvalitetu za rad s djecom, omogućiti im što bolje uvjete za rad, svesti na minimum mogućnost ozljeđivanja od vanjskih čimbenika. U klubu ih naučiti druženju, socijalizaciji, pobjeđivanju i gubljenju, jer sve će im to trebati kroz život - pojašnjava predsjednik Ivan Mikulić.

Klub su, kaže, zatekli u problematičnom stanju.

- Prošlost nas ne zanima već nastojimo od trenutka preuzimanja, 8. veljače ove godine, svakoga dana podizati kvalitetu u klubu u svim segmentima. Đakovo zaslužuje klub koji će biti institucija i HNK Đakovo Croatia treba biti nositelj kvalitete u Đakovštini - ističe Mikulić.

Što se tiče sponzora i donatora, kaže, sa svakim s kim pregovaraju inzistiraju da donacija bude u obliku pomoći u proizvodima/uslugama kojima se sponzor bavi.

- Inzistiramo da pomoć ne ide u novcu već u materijalu i usluzi jer na taj način sam donator/sponzor automatski vidi što je napravljeno i koji je cilj postignut - dodaje novi predsjednik. U pregovorima s donatorima/sponzorima zbog takvog načina, naglašava, nailaze na pozitivne odgovore te im mnogi pomažu, a cilj im je što više ljudi uključiti u rad kluba.

- Zamolili smo sve ljude u klubu i oko kluba da naprave popis stvari koje treba korigirati, kao i da se uključe s prijedlozima u način funkcioniranja kluba - kaže Mikulić.

Jedna od mnogih inicijativa bila je i da se kućice na pomoćnom igralištu kluba, stare i opasne za korištenje, zamijene.

- Kako nam je cilj da budemo racionalni i pazimo na potrošnju, obratili smo se za pomoć sponzorima i predstavili im način na koji bi se to moglo izvesti. Ravnatelju Srednje strukovne škole, gospodinu Mirku Ćuriću, iznijeli smo ideju da nam škola pomogne u renoviranju kućica - kaže Mikulić. Predložili su, kaže, da ih renoviraju kroz praktični dio nastave.

- Tako prolaze gradivo, a rade i za javno dobro - naglašava Mikulić.

Ravnatelj Strukovne škole Mirko Ćurić prihvatio je ideju i zadovoljan je suradnjom s klubom. Pojašnjava kako su u akciji sudjelovali učenici strojarske i drvne struke.

- Uz mentorstvo profesora Josipa Huđeka i Darka Rajkovića, učenici su na satovima praktične nastave obnovili i uredili kućice - kaže Ćurić. Maja Muškić

Tko je sudjelovao u projektu

Učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo obavili su pripremu, popravili i pojačali konstrukciju, obojili kućice, obradili drveni dio klupe za sjedenje. Lim-mont Đakovo, vlasnika Franje i Verice Perči, donirao je lim za kućice. Montaža lim, vlasnika Peje Petrovića, obavio je montažu lima i postavljanje kućica. Lik Petrijevci, vlasnika Luke Stojakovića, donirao je dasku za klupe, a Univerzal Đakovo svojim je vozilom prevezao kućice.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike