Regija
SLATINSKI DRENOVAC

Počeli radovi na cesti do Jankovca
Objavljeno 16. travnja, 2018.

U Slatinskom Drenovcu na ulazu u Park-šumu Jankovac svečano su počeli radovi na gradnji ceste prema Jankovcu. Svečanosti su nazočili ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića Igor Kreitmeyer, saborski zastupnici Josip Đakić i Ana-Marija Petin, župan VPŽ-a Igor Andrović, načelnici općina Čačinci i Velika Mirko Mališ i Vlado Boban, predstavnici partnera na projektu izgradnje, izvođača radova i mnogi drugi lokalni, županijski i državni dužnosnici. O projektu i njegovoj vrijednosti govorio je ravnatelj JU-a Park prirode Papuk Alen Jurenac naglasivši kako je gradnja ceste vrijedna 20 milijuna kuna.

- Otvaranje ovih radova važan je dio projektne geopriče. Projekt je prilika za sinergijski razvoj kojim se izravno povezuju ozbiljni planovi i financijski okviri s mogućnostima za financiranje usklađenim s potrebama našeg lokalnog stanovništva. Projekt je namjera ubrzanja društveno-gospodarskog razvoja općina i gradova s područja Parka te Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te razvijanje turističkog potencijala dviju županija – rekao je Jurenac. Nazočnima su se obratili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ koja je na dan otvaranja proslavila 25. godina postojanja, potom župan VPŽ-a Igor Andrović. Završnu riječ imao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

- Hvala svima koji su prije nekoliko godina vjerovali u ovaj projekt i odradili ga na visokoj razini. Siguran sam da će ovaj najveći projekt u županiji donijeti nemjerljive rezultate, ojačati ne samo Čačince i Virovitičko-podravsku županiju nego cijelu Slavoniju u turističkom smislu, ali u smislu zaštite prirode. Ova cesta donijet će jako puno i razvoju gospodarstva i poljoprivrede jer će omogućiti poduzetnicima i OPG-ovima lakši pristup Jankovcu gdje će moći prezentirati svoje domaće proizvode velikom broju posjetitelja – zaključio je Tolušić. V. Grgurić

Možda ste propustili...

FILM "GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA"

Potresna svjedočanstva iz srpskih logora 91./92.

NE ŽELE ZGRADU NI OSIGURANI NOVAC

Štitar se odrekao 600 tisuća odobrenih kuna

MEĐUNARODNI DAN INVALIDA U NAŠICAMA

Gradonačelnik odigrao simultanku s 13 igrača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI SPORTSKI PARK

Unatoč skepticima “priča” oko novog stadiona ide dalje

2

EU DAJE NOVAC ZA 224 HRVATSKE OPĆINE I GRADA

Wifi hotspotovi Babinoj Gredi, Županji, Cerni...

3

OPĆINA VILJEVO PRIPREMA VAŽNE ISKORAKE

Gradnja klaonice, u planu i pogon za preradu mesa