Regija
PRIJAM ZA UČENIKE

Matei Klarić i Sari Puškarić zlatne medalje na Gastru
Objavljeno 16. travnja, 2018.

VINKOVCI - U maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima organiziran je prijam učenika Srednje strukovne škole Vinkovci koji su sudjelovali na državnom natjecanju Gastro 2018. Natjecanje je održano na Malom Lošinju, a učenice Matea Klarić i Sara Puškarić na njemu su osvojile zlatne medalje.

U jakoj konkurenciji Matea Klarić (mentorica Mirjana Jakšić) u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je prvo mjesto. Sara Puškarić (mentorica Maja Vidić) u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije osvojila je prvo mjesto. Obje učenice, osim na hrvatskom jeziku, module pojedinih disciplina moraju predstaviti i na stranom jeziku. Učenike i njihove profesore primio je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić koji je rekao kako je ovo velik uspjeh za Mateu i Saru, potom za školu te odlična promocija Vinkovaca.

Ove je godine natjecanje imalo svoje 38. izdanje, a na njemu je sudjelovalo više od 300 učenika.

- Ove dvije zlatne medalje osvojene su u jakoj konkurenciji među kojima su bile velike turističke destinacije. Osim njih dvije, imamo još puno odličnih učenika u raznim smjerovima koji postižu odlične rezultate na natjecanjima. Ovo je ujedno obveza da budemo još bolji na natjecanjima koja dolaze - rekao je Domagoj Bujadinović, ravnatelj Srednje strukovne škole.

Sara i Matea, učenice 4. razreda, svoju budućnost vide u sektoru turizma i nadaju se da će imati priliku ostati na ovom području i dati svoj doprinos u razvoju potencijala kontinentalne Hrvatske. M. Kokaj

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike