Osijek
PROGRAM KOMUNALNIH PRIORITETA U GČ GORNJI GRAD

Projekt rasvjete u Ulici I.
Kršnjavog, orezivanje
krošnji u Pejačevićevoj...
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Ukupno 30 lokacija obuhvaćeno je Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Gornji grad za 2018. godinu, a za što bi se, kako neslužbeno doznajemo, trebalo utrošiti nešto manje od 800 tisuća kuna.

Najviše lokacija, njih deset, odnosi se na održavanje, odnosno sanaciju te rekonstrukciju nogostupa. Obuhvatit će Zrinjevac, Ulicu Grgura Čevapovića, plato ispred Osnovne škole Vladimira Becića, zapadnu stranu Stepinčeve ulice i sjevernu stranu Ilirske. Također, tu je i Naselje Gorana Zobundžije od broja 1 do 4, dio Kranjčevićeve ulice, Gornjodravske obale, Hotzendorfove, Našičke te Ulice Izidora Kršnjavog, ali i Naselje A. G. Matoša.

U planu nam je i uređenje dječjih igrališta, odnosno zamjena devastirane opreme, ličenje te postavljanje novih sprava. Prema planu izvodit će se u Podgoračkoj ulici, Naselju Josipa Kozarca, Vrtu Jagode Truhelke te ŠRC-u "Heroji Rosinjače" na Našičkom bajeru. Potonje će se urediti i za "Street workout", a istovjetne sprave trebale bi se postaviti i na zapadnom dijelu Gornjodravske obale – poručio je Ivica Završki, predsjednik GČ "Gornji grad", dodajući da će se urbanom opremom osvježiti i Kozarčevo, Nazorovo te Naselje Gorana Zobundžije, kao i Vij. A. Cesarca, Leovićev prolaz i Anina ulica. Oprema se, između ostaloga, odnosi na parkovne klupe i posude za smeće.

Kad su u pitanju zelene površine, nova bi stabla trebalo dobiti Naselje V. Nazora, njih 20, Dubrovačka 62, a korekcija i orezivanje krošnji obavit će se u Pejačevićevoj ulici. Na potezu od te do Waldingerove ulice bit će pojačana javna rasvjeta koja će se projektirati i za Ulicu Izidora Kršnjavog te ispred skloništa u Nazorovom naselju. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike