Osijek
OŠ LASLOVO

Studijsko putovanje u glavni grad Mađarske
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Osnovna škola Laslovo provela je studijsko putovanje u Budimpeštu u sklopu projekta “Festival multikulturalnosti - razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja”. Posjetili su jedinstvenu mađarsko-kinesku dvojezičnu osnovnu školu i gimnaziju.

- Svrha suradnje je upoznavanja obrazovnih modela usmjerenih na usvajanje ključnih kompetencija. Naime, naša škola u partnerstvu s OŠ Kistanje i OŠ Dežanovac te POU-om Vinkovci i Općinom Ernestinovo provodi spomenuti projekt kojim partnerske osnovne škole jačaju svoje kapacitete za uspostavu novih kurikuluma za izvannastavne aktivnosti, koji će omogućiti učenicima upise i sudjelovanje u novokreiranim izvannastavnim aktivnostima radi povećanja razine kompetencija učenika triju osnovnih škola iz područja interkulturne pismenosti, odnosno stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje - kaže ravnateljica Silvija Bocka.

Dvojezična osnovna škola i gimnazija koju su posjetili, dodaje, izvrstan je primjer dobre prakse u području interkulturnog obrazovanja.

- Projektni tim, koji su činili ravnatelji, nastavnici i stručni suradnici iz partnerskih škola, upoznao se s modelom obrazovanja i načinom poučavanja na mađarskom i kineskom jeziku koji je jedinstven u Europi. Zaključci studijskog putovanja preko projekta implementirat će se u nove kurikulume izvannastavnih aktivnosti, a prve rezultate moći ćemo vidjeti u sljedećoj školskoj godini kada će se stečena iskustva primijeniti u neposrednom radu s učenicima, kao i na završnoj aktivnosti projekta - Festivalu multikulturalnosti - na kojoj će zahvaljujući ovom studijskom putovanju i novoutemeljenoj suradnji sudjelovati i učenici iz Budimpešte - pojasnila je Bocka. D.Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike