Crna kronika
GRANIČNI PRIJELAZ BATINA

Spriječeno krijumčarenje 17 kilograma marihuane
Objavljeno 17. travnja, 2018.

OSIJEK - Više od 17 kilograma marihuane pokušao je prokrijumčariti 66-godišnji Mađar prošle subote na graničnom prijelazu Batina. Mađarski državljanin uhićen je nakon višemjesečne policijske istrage.

Mađar je stigao na granicu oko 12.20 sati, a policajci su ga izdvojili na granici i pozvali carinike.

- Uz pomoć psa za detekciju droga carinici su otkrili da se u vozilu nalazi veći broj paketa droge. Mađarski je državaljanin uhićen, a automobil zapečaćen. U nedjelju je automobil pretražen i u njemu su pronađena 34 PVC paketa marihuane ukupne težine veće od 17 kilograma - kazao je Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske, na izvanrednoj konferenciji za novinare. Međutim, koliko droga vrijedi u uličnoj prodaji nismo mogli doznati jer, kako je rečeno na konferenciji za novinare, Ravnateljstvo MUP-a ne dopušta govoriti o procjenama dok se droga ne izvještači u Centru za forenzična ispitivanja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Dubravko Pandurić, načelnik Postaje granične policije Beli Manastir, kazao je da je istraga započela kada su policajci iz susjedne Mađarske razbili jedan lanac krijumčara droge. Cijelu istragu i vodila je granična policija.

- Kolege iz Mađarske zaplijenili su određenu količinu droge, no doznali su da su još neke osobe iz te istrage aktivne. Postojala je mogućnost da će se krijumčarenje nastaviti preko Hrvatske, a bilo je potrebno puno uloženog rada da bi detektirali osobu koja će drogu krijumčariti, jer smo doznali da će se angažirati osobe koje nisu bile u krimmiljeu - kazao je Pandurić. Kako je istaknuo načelnik Postaje granične policije Beli Manastir, cijela akcija ne bi bila moguća bez odlične suradnje s Odjelom kriminaliteta droga Policijske uprave, carinika i policajaca iz Mađarske.

Mađar je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ovo je najveća zapljena droge ove godine u Osječko-baranjskoj županiji, a istraga se nastavlja.

Sandra LACIĆ
LANI 407 ZAPLJENA DROGA

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom 2017. godine zabilježeno je 407 zapljena droga. Tzv. uličnom redukcijom policija je nastojala smanjiti potražnju i dostupnost svih vrsta. Pojačano su se kontrolirale osobe i vozila da bi se droge pronašle, a uvedene su i akcije na javnim mjestima.

istraga

ISTRAŽIVANJE JE PROVELA GRANIČNA POLICIJA

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike