Mozaik
PRVI PUT U SLAVONIJI

Održan "Festival kose - Zlatne niti Slavonije u vašoj kosi"
Objavljeno 17. travnja, 2018.
Nosioci seminara bili su Luciano Fai, vlasnik Glamour School iz Verone, i Alberto Mezzanotte, koji su pokazali trendove

U hotelu Admiral u Vinkovcima tvrtka SHAPEIT j.d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vinkovcima organizirala je prvi put u Slavoniji stručni seminar za frizere i kozmetičare pod nazivom “Festival kose - Zlatne niti Slavonije u vašoj kosi”.

Nositelji seminara bili su Luciano Fai, vlasnik Glamour School iz Verone, i Alberto Mezzanotte. Svjetski vrhunski profesori šišanja i stilisti iz Verone prikazali su na desetak muških i ženskih modela, trendove za proljeće i ljeto 2018. u šišanju, bojenju te sa svim detaljima koje lansira Italija.

Bile su prikazane na modelima trenutno aktualne boje za kosu, a to su boje bakra, intenzivno crvene boje te neprimjetni pramenovi i vrlo atraktivne ravne šiške. Seminar je otvorila gosp. Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti u Gradu Vinkovcima. Na početku seminara gošća iz Vodnjana, gosp. Dubravka Bašlin Orlić, agronom i vlasnica tvrtke Agro-Gea iz Vodnjana, održala je predavanje o djelotvornosti mediteranskog bilja i njegovoj primjeni u kozmetičkoj industriji.

Svi prisutni upoznali su se sa 100 posto ECO proizvodima pod nazivom Fitoaroma Mirisi Istre, a frizerima su naročito bili zanimljivi prirodni šamponi koje mogu koristiti u svojim salonima. Osim vlasnika frizerskih salona, seminaru su nazočili i učenici budući frizeri srednje strukovne škole Vinkovci, Vukovar i Đakovo te njihovi stručni voditelji praktične nastave.

Beauty Centar Visage iz Vinkovaca, tj. visažistica Marina Rimac prikazala je na svim modelima najnoviji make-up. Ovaj događaj bio je izuzetno značajan za svakog pojedinog frizera jer mu na taj način omogućava kontinuirani napredak i usavršavanje, kao i ostanak u trendu frizerskih događanja u svijetu. Svi sudionici na kraju seminara dobili su diplomu Glamour School.

Luciano Fai i Alberto Mezzanotte, vrhunski stilisti iz Verone, bili su oduševljeni kratkim boravkom u Slavoniji i u gradu Vinkovcima, sa željom da dođu ponovno te su sve prisutne frizere pozvali da dođu na stručni seminar u Veronu 28. svibnja u Queen akademiju, koji organizira SHAPEIT j.d.o.o. iz Zagreba. Isto tako, najavljen je novi seminar u Zadru u hotelu Donat 17. lipnja.

Svjetski vrhunski profesori šišanja i stilisti iz Verone prikazali su trendove za proljeće i ljeto

Najčitanije iz rubrike