Mozaik
PRESKOČIO 12 MJESTA NA HR TOP 40

Delač na 3. mjestu s pjesmom “Budan”
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Nakon odličnog prijma pjesme “Sve istine i laži”, koja je nekoliko mjeseci bila unutar nacionalne top-liste HR top 40, Ivana Kindl nedavno je predstavila novi singl i prateći videospot – autorsku pjesmu “Ima nade”, s kojom je odnijela titulu najvećeg skoka našavši se na 9. mjestu liste nakon prošlotjednog 28. mjesta. Pjesmu uz nju supotpisuje i njen životni partner, basist i producent Alen Križaj, a Ivanu očekuje i koncertni povratak 3. svibnja, u klubu Sax! na kojemu će izvesti presjek svoje 16-godišnje karijere i ugostiti nekoliko renomiranih glazbenika.

Pjesma “Idu dani” Ivana Zaka za koju je sam pisao glazbu, tekst i aranžman, u svome prvome tjednu na listi stigla je do 17. mjesta kao ovotjedni najviši novi ulaz. Pjesmu je predstavio na svom YouTube kanalu, a snimljena je u njegovom novom studiju La Bamba, time naznačivši kako će se odsad Ivan baviti i producentskim poslom.

Novitet liste na 24. mjestu su popularni Mejaši koji su u novoj pjesmi “Ale, ale” zapjevali na kajkavskom narječju i predstavili animirani spot. Glazbu, šaljiv tekst i aranžman radili su Denis Dumančić, Nenad Ninačević i Branimir Mihaljević. “Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna!”, poručili su Mejaši.

Promjene su zahvatile i sam vrh liste – Vatra i Massimo s pjesmom “Nama se nikud ne žuri”, i dalje su na prvome mjestu, ali su zato do drugog mjesta stigli Lidija Bačić i Vigor s pjesmom “Vino rumeno”. Igor Delač i njegov singl “Budan” našli su se na trećem mjestu skočivši za 12 pozicija, na četvrtome se nalazi Saša Lozar s pjesmom “Da”, a na petom Petar Grašo i “Ako te pitaju”.

Regionalne liste šarolike su iz tjedna u tjedan – u Dalmaciji, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj na prvome mjestu su Massimo i Vatra, Grad Zagreb te Istra i primorje slušaju Sašu Lozara, a u Zagorju dominira Petar Grašo. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.K.

Ivana Kindl s pjesmom “Ima nade” velikim skokom do devetog mjesta

Možda ste propustili...

OTVOREN TREĆI FESTIVAL SVJETLA ZAGREB

Svjetlosne inovativne instalacije na 20 lokacija

KINESKI SE ZNANSTVENICI POHVALILI

Policijski pas tragač je kloniran

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana