Autoglas
ZAGREB AUTO SHOW

Premijere koje su hranile zaljubljenike u nove automobile
Objavljeno 17. travnja, 2018.
Nas je oduševila hrvatska premijera “običnog” automobila - Peugeota 508, koji je nakon Ženeve stigao i u Zagreb

Zagreb Auto Show definitivno ima ono nešto što ga izdvaja od globalnih sajmova poput Ženeve ili Frankfurta. U Zagrebu je sve nekako ležernije, iako je, da se razumijemo, riječ o velikom i nadasve atraktivnom prostoru. Tijekom proteklog tjedna na tisuće posjetitelja mogle su pogledati što je to ponudilo 85 brendova automobila, motocikala i gospodarskih vozila i svjedočiti čak 133 premijere.

Kad su automobili u pitanju, svjetsku vicepremijeru imala je Mercedes-Benz C-klasa te tri europske vicepremijere – Mercedes-Benz A-klasa, Mercedes-Benz CLS te Volkswagen Touareg. Nas je pak oduševila hrvatska premijera “običnog” automobila - Peugeota 508, koji je nakon Ženeve stigao i u Zagreb. Novom niskom i kompaktnom konstrukcijom, novim vanjskim oštrim i snažnim dizajnom, spektakularnom unutrašnjošću koja dolazi s jedinstvenom izvedbom sustava Peugeot i-Cockpit®, novi Peugeot 508 obećava intenzivne doživljaje. Na cesti novu 508-icu još ne možete vidjeti. Na susjednom štandu Citroena hrvatsku je premijeru imao Citroen Berlingo te redizajnirani Citroen C4 Cactus.

Na Toyotinu štandu zvijezda je bio novi Lexus LS koji uistinu moćno izgleda. Opel je predstavio Grandland X Ultimate i Insigniju GSi. Renault, Dacia i Nissan imali su pak najbolje uređen prostor. Tamo je predstavljen Megan RS s 280 “konja”. Mnogi su zastali i kod novog Nissana Leaf, čiji je domet povećan na 406 kilometara s jednim punjenjem, bit će čak jeftiniji od Renaulta Zoe i koštat će 265.000 kuna.

Dobro su se predstavili i Korejci, Hyundai s Konom, a Kia sa Stingerom i Stonicom. Ništa manje nije bilo ni na Mazdinu dijelu gdje se mogla pogledati redizajnirana “šestica”, a bogate štandove imali su i Suzuki te Ford. I ove godine Zagreb Auto Show pokazao je da zaslužuje i dalje održavati se u kontinuitetu. Idući je 2020. godine!

Milan BUGARIĆ

Idući Zagreb Auto Show je 2020. godine

Možda ste propustili...