Regija
ŽELJKOV “ULOV ŽIVOTA”

Ulovio soma grdosiju od 35 kilograma
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Željko Đurović, ribič iz Svetog Đurđa, nedaleko od Virovitice, nije skidao osmijeh s lica. Kako i ne bi kada je na Virovitičkim ribnjacima uhvatio ulov života. Željko je ulovio soma dugog 170 centimetara i teškog 35 kilograma.

– Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo mi je najveći ulov u životu, i to samo dan prije početka lovostaje – kaže oduševljeni Željko, koji ističe kako je na ribnjake došao u lov na šarana te govori što je bio mamac:

- Bacio sam kukuruz, kao i obično, a kad je riba povukla i nije puštala, znao sam da to ne može biti šaran. Ulovio se na šaranski štap od tri libre, koji i nije moj, posudio sam ga, pa sam se cijelo vrijeme brinuo hoće li štap izdržati, hoće li ga oštetiti, jer je skup – priča Željko koji se s ovom grdosijom borio punih 45 minuta. Ovaj je ribič posebno bio sretan što je s njim u ribolovu bio i četverogodišnji unuk Marin.

- Rekao sam mu da se dedi danas posrećilo, da ne misli kako se takve ribe izvlače svaki dan, nego da zna kako je ovo doista rijetkost, da se dogodilo jednom u mnogo, mnogo godina. Bit će i on ribič, siguran sam, kao i ja, odmalena – sa smiješkom kaže Željko, inače član Športskog ribolovnog društva Ođenica. Nakon što je divovskog soma izvukao na obalu, odmah je ovjekovječio trenutak koji će pamtiti zauvijek, a svoju sreću poželio je podijeliti i s javnošću.

- Ulov je dodatni razlog za veselje jer ću njime razveseliti i druge ribiče. Som će završiti u fišu, nešto ćemo spremiti za poslije, a veći dio ćemo podijeliti drugima, obitelji, prijateljima, susjedu koji je imao pune ruke posla oko rezanja na manje komade, ma bit će za sve – poručuje sretni ribič Željko.

Vladimir GRGURIĆ
Virovitički RIBNJACI BOGATI RIBOM

Virovitički ribnjaci smješteni su osam kilometara južno od Virovitice u podnožju Bilogore. Ribnjaci su zbog svoje čiste prirodne vode izuzetno bogati ribama: smuđ, som, šaran, amur, grgeč, linjak, bolen, zlatni karas te mnogim drugim vrstama bijele ribe. Posebno se ističu kapitalni primjerci somova (ulovljeni primjerci veći od 50 kg) te smuđeva od desetak kilograma. Uhvaćeni primjerci šarana i amura nerijetko su dosezali više od 20 kilograma.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine