Sport
U UTORAK POSEBNA REGULACIJA PROMETA U OSIJEKU

Kad stiže tako ugledno društvo, ni zatvorene ulice nisu problem
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Društvo se uglavnom već okupilo, ima i onih koji će stići u ponedjeljak, ali jedino je važno - ugledna biciklistička karavana ponovno je u Slavoniji. Već treću godinu uzastopce “slavonska etapa” polazišna je točka prestižne biciklističke utrke Tour of Croatia, a biciklisti na šestodnevni put dug više od tisuću kilometara kroz Hrvatsku kreće sutra, utorak, s Trga pape Ivana Pavla II., ispred osječke konkatedrale. Nakon starta u 11.10 biciklisti neće u punom sprintu napustiti grad, nego prema tradiciji odvoziti revijalni krug po Osijeku. Nakon Trga pape Ivana Pavla II. krenut će Županijskom ulicom te proći Ulicom Hrvatske Republike, Stjepana Radića, zatim Europskom avenijom te obići Tvrđu i onda preko Trpimirove i Vukovarske doći do Gundulićeve. Potom nastavljaju svoj put Kanižlićevom do Ulice Josipa Jurja Strossmayera, odakle idu prema Višnjevcu, gdje će i službeno početi utrka Tour of Croatia. Sve navedene ulice tijekom prolaska biciklističkog pelotona bit će zatvorene. U Višnjevcu, nakon tramvajske pruge, u 11.30 sati je i službeni start utrke. Mnogi se pitaju zašto start u Višnjevcu, a odgovor je vrlo jednostavan. Zbog sigurnosnih razloga početak utrke je tek nakon tramvajske pruge.

Nakon Osijeka pred biciklistima je 227 km duga etapa do Koprivnice, a proći će kroz Bizovac, Košku, Našice, Kutjevo, Park prirode Papuk, Orahovicu, Čačince, Slatinu... I gdje god bude kolona prolazila, vladat će posebna regulacija prometa. Neke će prometnice nakratko biti zatvorene, a Osječani i svi putnici namjernici koji u utorak prijepodne budu u gradu na Dravi mole se za razumijevanje i strpljenje. Ugledna biciklistička karavana jednom godišnje dolazi u grad i treba je dočekati kako to priliči gostoljubivoj Slavoniji.

Tijekom nedavnog Ferivi polumaratona vozači automobila pokazali su puno više strpljenja i razumijevanja nego prijašnjih godina, doduše ponovno je zbog posebne regulacije prometa bilo malo nervoze, trubljenja i negodovanja, ali ni blizu kako je znalo biti. I zato u utorak (17. travnja) osječki vozači moraju se naoružati novom dozom strpljenja jer u grad stiže puno veća i zahtjevnija sportska priredba. Pojedine će ulice biti zatvorene, vrijedit će posebna regulacija prometa ne samo za automobile nego i za javni prijevoz, ali s obzirom na veličinu i ugled spektakla koji nam stiže u grad, što znači par zatvorenih ulica i kratka posebna regulacija prometa. I. Liović

Pojedine će ulice biti zatvorene, vrijedit će posebna regulacija prometa ne samo za automobile nego i za javni prijevoz

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike