Sport
TENISKI ZABA CUP

Pobjednički naslovi iz Vinkovaca otišli u Ukrajinu i Slovačku
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Pobjedom Ukrajinke Olge Molchanove i Slovaka Benjamina Petera Privare na terenima Teniskog kluba Vinkovci završeno je 11. izdanje Zaba Cupa, međunarodnog teniskog turnira za dječake i djevojčice do 14 godina.

U Vinkovcima je nastupilo više od 200 djevojčica i dječaka iz 21 države, tijekom turnira prikazan je odličan tenis, moglo se doista vidjeti jako dobrih mečeva, a prva nositeljica Olga Molchanova samouvjereno je prošla ždrijebom. U poluzavršnici svladala je Poljakinju Malwine Rowinski (6:4, 6:3), da bi u finalu bila bolja od Mađarice Anne Kantor s 2:6, 6:0, 6:1. Mađarica je dobro počela susret, ali u nastavku je Olga preuzela dominaciju i okrenula meč te osvojila pobjednički pokal. Inače, Kantor je u poluzavršnici nadvisila Srpkinju Tijanu Sretenović sa 6:2, 1:6, 6:3.

Kod dječaka najbolji je bio Benjamin Peter Privara. U polufinalnom srazu dva Slovaka, Privara je bio bolji od Petera Nada (6:2, 6:3), dok je u drugom susretu poluzavršnice Slovenac Lun Obrun bio bolji od trećeg nositelja, hrvatskog tenisača Patrika Jurine, sa 6:4, 6:3. U finalu nije bilo neizvjesnosti, Privara je odličnim tenisom “pregazio” Obruna i slavio sa 6:0, 6:2.

U finalu parova kod tenisača najbolji su bili Matej Palco i Benjamin Peter Privara, dok je kod djevojčica najbolja bila poljska kombinacija Marwina Rowinska / Magdalena Swierczynska. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike