Sport
TREĆA HNL "ISTOK": LIDER UVJERLJIV U DERBIJU KOLA

Otpor gostiju slomljen u drugom poluvremenu
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Derbi kola bio je zapravo jednosmjerna utakmica. Oslabljena Marsonia nije mogla ozbiljnije parirati lideru Osijeku II. Istina, izdržali su Brođani 50-ak minuta, ali od početka je bilo vidljivo kako će njihova obrana prije ili kasnije popustiti. Već u prvom napadu Llanos je napravio pravi darmar u obrani gostiju, naslagao je nekoliko igrača Marsonije, stigao sam pred Memovića, no nije ga uspio svladati.

U prvih pola sata gotovo se stalno igralo pred vratima Marsonije, ali bez rezultata. S druge strane, vidjeli smo samo jednu prijetnju koju je kreirao Martić kada je dobro odapeo s 20-ak metara i bio zamalo neprecizan. Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali već nakon deset minuta drugog poluvremena Osijek II je konkretizirao svoju bolju igru. U 55. minuti Šimičić je lijepo proigrao Hudećeka koji je izbio sam pred Memovića i precizno pogodio desni kut – 1:0. U 63. minuti na teren je stupio Čikvar umjesto Juranovića, a to je značilo novu nevolju za goste. Čikvar je bio iznimno raspoložen za igru što je začinio s dvije asistencije. Prvo je u 74. minuti povratnom loptom proigrao Soldića kojemu nije bilo teško akciju završiti pogotkom za 2:0, a u sličnu je situaciju u 85. minuti Čikvar doveo i Pilja koji je također bio miran i precizan te zaokružio pobjedu Osječana (3:0). Ipak, najljepšu akciju na utakmici Čikvar je napravio prije nego što se upisao u asistente kada je od centra igrališta protutnjao lijevom stranom hladno ostavljajući suparnike iza sebe, a kada je stigao pred Memovića, odlučio ga je prebaciti, što mu je uspjelo, ali je završni udarac bio malo previsok i završio preko vrata. Dodajmo i to kako su gosti žestoko prosvjedovali nakon drugog pogotka Osječana, njihov trener Robert Špehar ušao je duboko u igralište zbog čega ga je sudac Ivan Župan bio prisiljen udaljiti s klupe. D. Keler

OSIJEK II                  3  (0)
MARSONIA              0

OSIJEK – Igralište u Donjem gradu. Vrijeme: sunčano, teren: dobar. Gledatelja: 200. Sudac. Ivan Župan (Bjelovar) – 6. Strijelci: 1:0 Hudećek (55), 2:0 Soldić (74), 3:0 Pilj (85). Žuti kartoni: Rosandić, Gudelj, Meseljević (Marsonia). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK II: Kukić 6,5, Lončar 6,5, Šalinović 6, Ćosić 6,5, Hudećek 7, Jakšić 6, Žaper 6,5, Juranović 6 (od 63. Čikvar 7,5), Llanos 6,5 (od 68. Soldić 6,5), Pilj 7, Šimičić 6,5 (od 77. Šutalo -).

MARSONIA: Memović 5,5, Meseljević 5, Kurbalić 5, Garić – (od 27. Mišić 5,5,), Čanić 5,5, Martić 6 (od 72. Božić -), Gudelj 5,5, Rosandić 5 (od 57. Begić 5), Ćubel 6, Bundavica 5.

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ČIKVAR (OSIJEK II).

Čikvar je bio iznimno raspoložen za igru što je začinio s dvije asistencije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini