Novosti
PEDIJATRICE IZ VIROVITICE I SLATINE:

Koncesija je bila poticaj za nastavak rada u ambulantama
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Vezani članci

NITKO SE NE JAVLJA NA NATJEČAJ

U Orahovicu dolazi raditi umirovljeni pedijatar iz Našica

Liječnice pedijatrije iz Virovitice i Slatine Ira Amšel Žigman, Mirna Vizinger Koledić i Željkica Gerenčir zajedničkim su priopćenjem reagirale na tekst objavljen u Glasu Slavonije 3. travnja pod naslovom “U Orahovicu dolazi raditi umirovljeni pedijatar iz Našica”. U tom tekstu ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, dr. Ivica Fotez, spec. fizikalne medicine, prozvao je pedijatre koji su otišli u koncesiju jer ne žele povremeno odlaziti raditi u Orahovicu, koja je ostala bez pedijatra, unatoč plaćenim putnim troškovima i velikoj naknadi, te su takvim odnosom prema bolesnoj djeci pokazali prave razloge odlaska u koncesiju.

Prozvane liječnice navode da rade u ambulantama s prekomjernim brojem pacijenata, “dvostruko više od europskih standarda, ali i značajno više od propisanog hrvatskog standarda”. Također navode da su sve tri majke, pa su često “zbog posla svoju bolesnu djecu ostavljale trećim osobama, odlazile na rad u ambulantu, posvetile se poslu i brizi za tuđu djecu, svjesne gužvi koje će tek biti prisutne kada bi radila samo jedna ambulanta”.

“Tako je dr. Gerenčir u razdoblju od lipnja 2017. do ožujka 2018. radila uz svoju ambulantu i na zamjeni u Orahovici, do četiri puta tjedno, nakon odlaska pedijatrice iz Orahovice. Zbog obiteljskih razloga to više nije bila u mogućnosti.” Pedijatrice su pohvalile prethodnog ravnatelja što im je omogućio odlazak u koncesiju “shvaćajući da nam je to poticaj za nastavak rada u našim ambulantama”. Pedijatrice također navode da dr. Fotez brigu o bolesnoj djeci “može najbolje pokazati obnovom prostora u koji dolaze djeca, omogućavanjem medicinske gimnastike i fizikalne terapije za djecu u gradu Slatini… te omogućavanjem zapošljavanja logopeda u Slatini”.

Pedijatrice podsjećaju da je dužnost ravnatelja “osigurati rad pedijatra u pedijatrijskoj ambulanti u gradu Orahovici kao i u drugim ambulantama obiteljske medicine, ali kvalitetnim ponudama, a ne iscrpljivati postojeće liječnike”, navode u svom priopćenju, podsjećajući i na prometnu nesreću iz siječnja 2009. godine, u kojoj je poginuo 70-godišnji pedijatar Abuzeid el Rashied između Slatine i Virovitice, putujući s jednoga radnog mjesta na drugo. Pedijatrice su zaprijetile da će ravnatelja Foteza prijaviti Hrvatskoj liječničkoj komori, a sa svojim odvjetnicima konzultirat će se o privatnim tužbama. P.Žarković

Možda ste propustili...

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje