Regija
VUKOVARSKA TRŽNICA

Popunjeno je 80 posto klupa i lokala
Objavljeno 16. travnja, 2018.

VUKOVAR

Nova gradska tržnica u Vukovaru počela je raditi krajem listopada prošle godine i svakako je jedna od značajnijih investicija posljednjih godina s obzirom na to da je ukupna vrijednost projekta 22,6 milijuna kuna. Igor Antolović, voditelj Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom, rekao je kako je poprilično zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

- Iza nas je hladni dio godine, kada je svim poljoprivrednim proizvođačima mrtva sezona. S proljećem kreće prava sezona njihove prodaje, pa ćemo tek za šest mjeseci moći vidjeti relevantnije rezultate, a za sada smo zadovoljni i popunjenošću zakupnika i posjećenošću tržnice. Popunjenost je 80 posto i kada govorimo o klupama i o poslovnim prostorima. Posebno mi je drago što su ovdje svoje prostore našli domaći proizvođači - naveo je Antolović.

Gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je kako tržnica u Vukovaru ima tradiciju te građani imaju dugogodišnju naviku kupnje zdravih domaćih proizvoda na tržnici.

- Započeli smo koncept gradnje gradske tržnice zbog svijesti da u današnjem svijetu mali proizvođači u marketinškom smislu ne mogu parirati velikim trgovačkim lancima. Htjeli smo prekinuti nefer praksu gdje se veliki igrači na tržištu javljaju s jakim medijskim kampanjama i često promoviraju hrvatske proizvode koji su zapravo proizvedeni daleko od Hrvatske i na možda najmanje zdrav način. Tu je velika uloga Udruge hrvatskih tržnica, čiji smo član, koji jedini mogu objediniti proizvođače sa sela i OPG-ove te kvalitetno promovirati proizvode koji rastu u našoj zemlji - pojasnio je Penava i dodao kako gradske vlasti žele promovirati hrvatskog seljaka, jer uz garanciju da se hranimo zdravo istodobno pomažemo njihovu djelatnost, što je bolje nego puniti džepove inozemnim multinacionalnim korporacijama.

Komentirajući izjave nekih građana kako nisu zadovoljni lokacijom tržnice (u odnosu prema staroj), naglasio je kako se razgovorom sa zakupcima mogu čuti različite informacije - neki su prezadovoljni, neki manje zadovoljni, no sve je stvar uhodavanja.

- Svi su imali jednake uvjete da odaberu štand i plate poziciju. To i danas imaju preko javnih natječaja koje objavljujemo - rekao je Penava i istaknuo kako za prostor stare tržnice imaju velike planove. Međutim, prije bilo kakvih radova nužno je riješiti imovinskopravne odnose koji su neriješeni više od 20 godina. Pojasnio je kako Grad ima ambiciozan projekt gradnje podzemne garaže, dok bi iznad nje bio trg s poslovnim prostorima, no realizacija planova ovisit će o prijedlozima arhitekata.D.Korpoš

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana