Mozaik
NATJECANJE CRVENOG KRIŽA

Izborili plasman za državnu završnicu
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Gimnazija Županja i OŠ Stjepana Antolovića iz Privlake izborili su plasman na državnu završnicu Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Epilog je to uspješno održanog Međužupanijskog natjecanja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije osnovnih i srednjih škola iz znanja i vještina u području zdravstvenih djelatnosti, pružanja prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, Konvencije UN-a o pravima djeteta i Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima u srednjoj školi u Iloku.

Testovi

Na natjecanju su sudjelovale pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola s prethodno održanih izlučnih gradskih i općinskih (školskih) natjecanja Mladih Hrvatskog Crvenog križa Slavonski Brod, Nova Gradiška, Požega, Pakrac, Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja.

Nakon rješavanja i ocjenjivanja četiriju testova i dvaju praktičnih radilišta iz prve pomoći s više ozlijeđenih osoba, rezultate su proglasili i osvajačima prvih triju mjesta pehare uručili ravnatelj Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Ivica Prskalo i predsjednik DCK VSŽ dr. Mato Karalić.

U kategoriji osnovnih škola pobijedila je ekipa OŠ Stjepana Antolovića Privlaka, pod vodstvom mentora Ivana Saračevića, druga je bila ekipa OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška, pod vodstvom mentorice Nevenke Bijelić, a treće mjesto zauzela je ekipa OŠ Julija Benešića Ilok, pod vodstvom mentorice Svjetlane Šokić.

U kategoriji srednjih škola pobijedila je ekipa Gimnazije Županja, pod vodstvom mentorice Nade Androić, druga je bila ekipa Gimnazije Nova Gradiška, pod vodstvom mentorice Zrinke Ivanišević, a treća je bila ekipa Gimnazije Matije Mesića Slavonski Brod, pod vodstvom mentorice Mirjane Stanić.

140.obljetnica

Svečanost otvaranja natjecanja, uz prigodni program koji su izveli učenici Srednje škole Ilok, uveličali su i sudionicima se obratili gradonačelnica Iloka dr. Marina Budimir, ravnatelj Srednje škole Ilok Željko Prskalo, predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić i dožupan vukovarsko-srijemski Josip Dabro, koji je i otvorio natjecanje.

Pobjedničke ekipe s 10 međužupanijskih natjecanja, koja su istovremeno održana diljem Republike Hrvatske, stekle su pravo nastupa na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će, kao jedna od središnjih točaka obilježavanja 140. obljetnice djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Hrvatske, biti održano u Vinkovcima od 10. do 13. svibnja 2018. godine.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike