Učionica
DOKTORSKA ŠKOLA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU I INTERSCART 11. I 12. SVIBNJA 2018. ORGANIZIRAJU MEĐUNARODNU STUDENTSKU KONFERENCIJU

Međunarodni simpozij posvećen suodnosu umjetnosti i javne sfere
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Centrom za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti Umjetničke akademije u Osijeku (InterScArt) organizira međunarodnu studentsku konferenciju za doktorande i poslijedoktorande pod nazivom „Public Sphere Between Theory and Artistic Intervention“ koja će se održati u Osijeku 11. i 12. svibnja 2018. godine.

Posrijedi je interdisciplinarni međunarodni simpozij posvećen suodnosu umjetnosti i javne sfere. Sesije i paneli odnosit će se na: kulturologiju i interdisciplinarna umjetnička istraživanja; komunikologiju; europske studije (pravne, ekonomske i političke aspekte integracije u nacionalnom i kontekstu Europske unije) te interdisciplinarni okrugli stol o umjetnosti i politici. Prijave sažetaka radova, koji ne smiju biti duži od 350 riječi, primat će se do 25. travnja na službenu e-adresu: conference.ds@unios.hr. Svi će autori do 30. travnja biti obaviješteni jesu li njihovi sažetci prihvaćeni. Nakon predstavljanja na konferenciji u svibnju konačne inačice radova trebaju biti predane do 20. lipnja, a zbornik prihvaćenih i recenziranih radova bit će objavljen u rujnu 2018. Organizatori pozivaju zainteresirane, u prvom redu doktorande i poslijedoktorande, da se prijave u što većem broju.

Iva PERIĆ KUZMANOVIĆ
Možda ste propustili...