Učionica
U ORGANIZACIJI I PROVEDBI FORUMA ICT-DRUŠTVO 23. OŽUJKA SUDJELOVALO I NEKOLIKO SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Raspravljali o problemima i mogućim rješenjima u cilju razvoja ICT-a u Hrvatskoj
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Ideja Foruma ICT-društvo, održanoga 23. ožujka 2018. u Osijeku, bila je na jednome mjestu okupiti predstavnike realnoga sektora, politike i obrazovanja (tzv. triple helix) kako bi u okviru nekoliko zadanih tema u formi panela raspravljali o problemima i mogućim rješenjima, kao pomoć u definiranju nacionalne strategije razvoja te kao korekciju postojećim politikama, u cilju razvoja ICT (informacijsko-komunikacijske tehnologije) struke, lokalne zajednice i nacionalnoga pozicioniranja.

Nositelji Foruma bili su Institut za europske i globalizacijske studije i Osijek Software City, s mnogim partnerima i suradnicima, među ostalima i sa Sveučilišta u Osijeku, a predstavnici nekoliko sastavnica i studenti sudjelovali su u radu Foruma. U panelu „Inovacija kao motor razvoja organizacija i lokalnog društva“ sudjelovao je izv. prof. dr. sc. Kruno Miličević, prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Osim njega, s FERIT-a je stiglo izaslanstvo koje su činili: dekan prof. dr. sc. Drago Žagar, zatim prof. dr. sc. Željko Hocenski, prof. dr. sc. Goran Martinović, doc. dr. sc. Krešimir Grgić, Ana Šokčević te desetak studenata. Predstavnik Ekonomskoga fakulteta u Osijeku na panelu „Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija“ bio je izv. prof. dr. sc. Antun Biloš, Iz redova studenata na Forumu su bili i predstavnici studentske udruge AIESEC, a realizaciju Foruma pomogla je studentica Iva Liović. Promociji Foruma pomogli su nastavnici i studenti Odjela za kulturologiju, a rad Foruma, uz nekolicinu studenata, pratili su i doc. dr. sc Ivana Bestvina Bukvić te asistenti Snježana Barić-Šelmić, Maja Haršanji i Tomislav Levak.

Forum je, s oko stotinu sudionika, dvadesetak panelista i predavača, brojnim predstavnicima medija te vrlo zanimljivim raspravama na panelima, zadovoljio očekivanja organizatora, a sudionici su naglasili da je i sadržajno bio vrlo zanimljiv.

Nandino LONČAR
Četiri panela

Četiri interaktivna panela pokrila su aktualne tehnološke i društvene teme, a sudjelovala je i publika s mnoštvom pitanja i komentara. Zaključci panela bit će uobličeni u dokument te poslani svim sudionicima, ali i relevantnim ministarstvima, institucijama i agencijama nadležnim za promjene o kojima se raspravljalo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike