Učionica
PREDSTAVLJENI REZULTATI PRVOGA CIKLUSA AKTIVNOSTI ERASMUS+ PROJEKTA

Važan cilj projekta INTENSE – povećanje zapošljivosti studenata
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Dana 23. ožujka 2018. održano je predstavljanje rezultata prvoga ciklusa aktivnosti Erasmus+ projekta INTENSE u kojem Ekonomski fakultet u Osijeku sudjeluje kao partner.

Osim Ekonomskoga fakulteta, u projektu sudjeluju i Hochschule für Technik und Wirtschaft, Berlin (Njemačka) kao nositelj i voditelj projekta, University of Applied Sciences Utrecht (Nizozemska), University of Applied Sciences LTD TUAS – Turku (Finska) te UC Leuven Limburg (Belgija).

Cilj je projekta INTENSE poticanje poduzetničkoga ponašanja i internacionalizacije studenata u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. Projekt okuplja timove studenata, predstavnike malih i srednjih poduzeća te zaposlenike visokoobrazovnih institucija u različitim zemljama EU-a u cilju pružanja pomoći malim i srednjim poduzećima u internacionalizaciji poslovanja i podizanju svjesnosti o važnosti internacionalizacije. Krajnji je cilj projekta razvoj i implementacija grupe kolegija fokusiranih na internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća. U prvom ciklusu aktivnosti sudjelovalo je šest studenata Ekonomskoga fakulteta u Osijeku i dva osječka poduzeća. Studenti, podijeljeni u dva tima, predstavili su tvrtkama Shovel d.o.o. i Ortostep d.o.o. rezultate svojih istraživanja o mogućnostima internacionalizacije poslovanja tvrtki na tržištima Finske i Belgije. Predstavnici tvrtki izrazili su svoje zadovoljstvo te želju za sudjelovanjem i u drugoj fazi projekta koja započinje u rujnu 2018. godine. Pozivamo sve studente te vlasnike malih i srednjih poduzeća, zainteresirane za sudjelovanje u projektu, da se prijave na: intense.efos.hr.

Aleksandar ERCEG, Sunčica OBERMAN PETERKA
Možda ste propustili...