Novosti
PROJEKT STRANKE DESNO I HSP AS

Počeo proces Saveza nacionalne obnove
Objavljeno 14. travnja, 2018.

U subotu je na tiskovnoj konferenciji u Osijeku predstavljen projekt „Desno“ Demokratskog saveza nacionalne obnove i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS).
- Odlučili smo započeti proces Saveza nacionalne obnove pod platformom DESNO kako bi smo reagirali na ono što nam se događa. Jedan od povoda je i ratifikacija Istanbulske konvencije, ali i svi drugi problemi koji tište Hrvatsku, rekao je Ante Đapić, predsjednik stranke DESNO.
Dodao je kako žele napraviti snažan blok, otvoren za  razgovore sa svim domoljubnim snagama  kako bi što snažniji izašli na izbore.
-Tražimo promjenu izbornog sustava koji omogućava predstavnicima srpske nacionalne manjine da lex specialisom godinama odlučuju o važnim pitanjima, a za to nemaju legitimitet, promjenu stanja u medijima, novu gospodarsku politiku i suverenističku politiku koja neće dopuštati da se Hrvatsku ponižava od New Yorka  do Beograda, rekao je Đapić dodavši kako HDZ više nije desnica.
Dopredsjednica stranke HSP AS Vlatka Vukelić je naglasila kako „vlast treba biti narodna, poanta je da se državom upravlja, a ne da se njome vlada“.
- Ratificirali su Istanbulsku konvenciju unatoč otporu javnosti. Ta konvencija je odnarođena i protuprirodna, rekla je Vukelić najavivši predstavljanje projekta „Desno“ diljem Hrvatske. Pozvala je sve desno orijentirane stranke da im se pridruže. Na upit novinara, Đapić je rekao kako se ovaj projekt može nazvati koalicija "Desno".J.N.