Sport
BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK NA KLUPI BAVARSKOG DIVA

Kovač: U četvrtak sam dobio ponudu i odmah prihvatio
Objavljeno 13. travnja, 2018.

U njemačkim medijima već duže vrijeme se špekulira kako bi trener Eintrachta iz Frankfurta Niko Kovač mogao zasjesti na klupu Bayerna, a u petak je stigla i službena potvrda. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od sljedeće sezone preuzima kormilo bavarskog nogometnog diva, gdje će na klupi naslijediti legendarnog trenera Juppa Heynckesa.

- Prije tjedan dana sam rekao kako nije bilo nikakvog kontakta s Bayernom. To se promijenilo u četvrtak, kada sam dobio poziv iz Münchena. U isto vrijeme sam dobio i ponudu ugovora i odmah prihvatio, od sljedeće sezone sjedam na klupu Bayerna - kazao je Niko Kovač, nekadašnji kapetan i izbornik “vatrenih”.

Bayern je klub koji se u Njemačkoj uglavnom ne odbija, a nakon što je dogovoren posao, Kovač je o svemu obavijestio sportskog direktora Eintrachta Fredija Bobića, a potom je u petak na treningu svoju odluku priopćio i igračima.

- Objasnio sam momčadi i kazao im da ja nisam bitan. Važno je ostvariti ciljeve ove sezone. To što se dogodilo ne smije utjecati na iduće utakmice - dodao je Kovač. Igrači shvaćaju da je za mladog trenera odlazak u München veliki izazov, ali Bobić nije baš tako oduševljen.

- Poštujemo Nikinu odluku, iako smo iznenađeni. Bayern je pokazao nepoštovanje, ova ponuda dok sezona još nije završena vrlo je neprofesionalna. Znali smo da postoji interes za našeg trenera, na što smo ponosni, ali postupak Bayerna iznimno je upitan. Napravili su posao i mislili samo na sebe - poručio je Bobić.

Prema informacijama sa službene web-stranice minhenskog kluba Kovač je s Bayernom potpisao trogodišnji ugovor, a njemački mediji pišu kako će Bavarci platiti 2,2 milijuna eura odštete Eintrachtu. Ostali detalji ugovora nisu poznati. I. Li.

Niko Kovač bio je igrač Bayerna od 2001. do 2003. godine te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri pogotka

Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike