Novosti
DOSTA IM JE ZAGAĐENOG ZRAKA

Prosvjed "Brodskih mama" u Zagrebu
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Skupina udruga i građanskih inicijativa koje povezuje problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i njegovo rješenje organizirat će u subotu, 14. travnja, prosvjed u Zagrebu na Markovu trgu pod nazivom "Svi za djecu - Brod plovi".

Javno okupljanje na zagrebačkome Markovu trgu prijavljeno je u razdoblju od 9 do 11 sati. Prosvjednici će oko 6 sati krenuti iz Slavonskoga Broda u tri autobusa i dvadesetak osobnih automobila.

Prosvjedna kolona proći će Trgom bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom i stubama prema Markovu trgu. U organizaciji prosvjeda sudjeluju - Brodske mame, G.I. Eko integral, Kad ako ne sad - ne dajmo da nas truju, Želimo čist zrak u Slavonskom Brodu, Brođani za Brod i udruga Loco-Moto. “Nemamo više što čekati, prošlo je devet i ide deseta godina. Brod nisu zrak, ni voda. Brod smo mi i naša djeca. Ovo je dizanje glasa za dostojanstvo cijele Hrvatske. Ovo što rade nama u Slavonskom Brodu, rade i drugdje u Hrvatskoj, samo se nije dogodio ekološki incident. Ovo je poziv cijeloj Hrvatskoj, da stanu majke ispred svoje djece i kažu - dosta”, poručila je Ivana Smolčić Jerković iz inicijative “Brodske mame”.H/V.T.

Možda ste propustili...