Sport
NOGOMETAŠ KOJI JE UJEDINIO VUKOVAR IZGUBIO BITKU

Umro Vasilije Sentivanac
Objavljeno 13. travnja, 2018.

- Pobijedit ću leukemiju i opet se vratiti nogometu - kazao je prije godinu dana Vasilije Sentivanac. No, 18-godišnji nogometaš iz Borova Sela ipak nije uspio pobijediti u najvažnijoj životnoj utakmici i nakon godine i pol teške borbe s akutnom leukemijom u petak ujutro je iz Njemačke, gdje se liječio, stigla tužna vijest - umro je Vaso, kako su ga prijatelji i kolege zvali. Mladi nogometaš ostat će zapamćen kao mladić koji je svojom životnom pričom ujedinio podijeljeni grad Vukovar. Kako bi pomogli bolesnom Vasiliju i njegovoj obitelji da se liječenje nakon zagrebačkog Rebra nastavi u Njemačkoj, Vukovarci su organizirali niz humanitarnih akcija i vrijedno skupljali potreban novac. I pritom nije bilo važno tko je tko, nisu se brojila krvna zrnca niti se spominjao Hrvat ili Srbin. Za pomoć Vasi odigrana je i prijateljska utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Vuteks Sloga, inače velikih nogometnih rivala.

Krajem 2016. godine, nakon što je debitirao za seniore gradskog kluba Vuteks Sloga, Vaso se požalio na bolove u grlu, pa je s ocem otišao na pregled. Već sutradan završio je na Rebru, a dijagnoza je bila užasna - akutna limfoblastična leukemija “T” imunofenotipa. Vasilije je liječen u Zagrebu, potom u Njemačkoj, bilo je dobrih, ali i lošijih dana, a onda je stigao tužni petak. Toliko željeni oporavak nije se dogodio i mladi Vaso je zauvijek zaklopio svoje mlade, ali umorne oči, okružen najužom obitelji, koja je danonoćno bila uz njega.

Vasilije je na istoku Hrvatske bio poznat kao uzoran mladić i perspektivan nogometaš, koji je igrao za NK Vuteks Sloga, a jedno je vrijeme nosio i dres Vukovara 1991. I kada se očekivalo da u punom sjaju zabljesne na nogometnim travnjacima, pojavila se teška bolest, no mladi Vukovarac nije klonuo duhom, nego je optimistično ponavljao: “Pobijedit ću ovu bolest i evo me opet na terenu.” Nažalost, nije uspio, a iza njega je ostala tugujuća obitelj, prijatelji, kolege nogometaši, učenici srednje Ekonomske škole koju je pohađao... I. Li.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike