Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokerima” u igri samo pobjeda
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Ušli su košarkaši s Drave ponovo u negativnu seriju u sklopu HT Premijer lige. Vrijednosnice Osijek nisu slavile u posljednje tri utakmice, dvaput na domaćem parketu (Cibona, Šibenik) te u gostima kod zagrebačke Hermes Analitice, koja je trenutno i najveći rival u borbi za osmo mjesto i plasman u doigravanje.

Istina, Osječani su kod kuće gubili od sastava iz gornjeg dijela poretka, a nakon posljednjeg dvoboja, onog s Šibenčanima, ostaje itekako žal za propuštenom prigodom. Pobjeda je prije pet dana izmaknula u zadnjim sekundama, ali danas će ona biti imperativ.

U skopu 23. kola u Gradski vrt (18 sati) stiže momčad s najslabijim učinkom u elitnom razredu. Ribola Kaštela na začelju je ljestvice, imaju tri pobjede na kontu te najveće izglede da izgube prvoligaški status u preostale četiri runde.

- Mislim da su i oni sami svjesni svoje situacije iz koje se teško mogu izvući. No, sigurno ne dolaze bez ambicija, stoga moramo biti maksimalno fokusirani. Igra nam samo pobjeda, sve drugo bio bi neuspjeh - priznaje trener Vladimir Krstić, uvjeren da će se u subotu njegova momčad vratiti na pobjednički kolosijek.

Jasno, domaćin je kvalitetniji od Kaštelana, ali prvi preduvjet da se ostvari planirano je maksimalno ozbiljan pristup. Ako on izostane, problemi su uvijek mogući. A “brokeri” ne žele nove probleme, već pobjedu koja će ih ostaviti u utrci za play-off.

Prvi ogled ovih suparnika, sredinom prosinca prošle godine, pripao je Osječanima, koji su u igri bez pravih obrana ipak bili efikasniji (100:96). Oprez je još nužan jer je Ribola sve tri pobjede ostvarila u drugom dijelu sezone, a kao gosti su uzeli bodove i tamo gdje su Vrijednosnice zakazale (kod Hermesa). Znači, podcjennivanje strogo zabranjeno.

Preostale utakmice 23. kola igraju se preko vikenda, u subotu se sastaju: Šibenik - Zadar, Hermes Analitica - Alkar (Sinj), Split - Zabok i Jazine Arbanasi (Zadar) - Škrljevo, dok će rundu u nedjelju zaključiti Cibona (Zagreb) - Cedevita (Zagreb).

Nino BENČINA
PRVA LIGA KOŠARKAŠA

Važna utakmica je i pred košarkašima Borova u Prvoj ligi. U sklopu 20. kola momčad Gorana Gunjevića u subotu (20 sati) čeka derbi začelja protiv Grafičara. Domaćin drži poziciju koja jamči ostanak (9. mjesto), gosti su mjesto iza s pobjedom manje. Vukovarci se imaju prigodu odlijepiti, a bilo bi poželjno slaviti i s više od četiri razlike, koliko je u Ludbregu slavio domaćin u prvom dijelu. U ostalim susretima sastaju se: Šanac Karlovac - Pula 1981, Universitas - Agrodalm, Bosco - Rudeš, Gorica - Kvarner 2010 i Podravac - Istrauni. N.B.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana