Osijek
IMENOVAN NOVI GLAVNI OSJEČKI IMAM

Odgađa se gradnja Islamskog centra
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić odvojeno su u petak primili predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju Aziza efendiju Hasanovića i glavnog imama Medžilisa Islamske zajednice Osijek Senada efendiju Heveševića, koji je u petak imenovan na tu dužnost.

S vjerom u nastavak odlične suradnje, muftija, glavni imam i župan usuglasili su se kako će jedni drugima biti na usluzi i kako bi se ostvarili određeni razvojni projekti vezani uz turizam i gospodarstvo.

Vrkić i ef. Hasanović najavili su da se privremeno obustavljaju predradnje za početak gradnje osječkog Islamskog centra s džamijom, koji bi se trebao graditi na istočnom ulazu u grad, na površini od oko 1300 četvornih metara. - Osim što bi izgradnja stajala oko pet milijuna eura, strahujem kako ćemo to kasnije servisirati, održavati - kazao je ef. Hasanović. Rečeno je kako će se u idućem razdoblju razmotriti koje je najbolje rješenje, a najvjerojatnije će se ići u redizajn projekta Islamskog centra. Inače, osječka islamska zajednica ima oko 850 pripadnika. J.N./D.P.

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike