Osijek
MINISTARSTVO TURIZMA

Pet milijuna kuna potpora za razvoj cikloturizma
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Ministarstvo turizma za ovu godinu osiguralo je pet milijuna kuna za razvoj cikloturizma na kontinentalnom dijelu i objavilo javni poziv za dobivanje financijske potpore.

Riječ je, kaže ministar Gari Cappelli, o nepovratnim potporama u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu, a sredstva su namijenjena javnom sektoru jedinica područne (regionalne) samouprave, među kojima je i Osječko-baranjska, za jačanje biciklističkog turizma na kontinentu trasiranjem, uređenjem i označavanjem biciklističkih ruta.

Cikloturizam, kaže ministar, ima važnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma, što u konačnici doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju, produljenju turističke sezone i pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude. "Cikloturizam ima iznimno značajnu ulogu te gotovo 60 milijuna poklonika diljem Europe, koji, u potrazi za aktivnim odmorom, sve češće biraju Hrvatsku kao glavno odredište. Važno je, stoga, sustavno i organizirano okrenuti se razvoju cikloturizma kao sve važnijem obliku turizma“, izjavio je Cappelli.

Ministarstvo će sufinancirati do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta, pri čemu je minimalni iznos sredstava po projektu 100.000 kuna, a maksimalni iznos 500.000 kuna.

Tim potporama slijedi se Operativni plan razvoja cikloturizma županija 2017.- 2020. te će se sufinancirati izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta, postavljanje signalizacije duž ruta, opremanje ruta i servisnih stanica za popravak bicikala, izrada karata, zakup zajedničke internetske domene na razini županije, izrada ili dorada internetske stranice ili dorada županijske mobilne aplikacije, izrada standarda za bed&bike smještajne objekte, postavljanje brojača biciklističkog kretanja ili prometa na graničnim prijelazima itd. D.Pejić

Možda ste propustili...

EDUKACIJA O ODVAJANJU OTPADA U OPĆINI ERNESTINOVO

Štede na odvozu smeća i prave kompost od lišća

PROJEKT KBC-A, MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Barake su prošlost, Klinika za psihijatriju u novom prostoru

TRI OSNOVNE ŠKOLE I JEDAN DJEČJI VRTIĆ

Potpisani ugovori o energetskoj obnovi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRENDOVI NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Malih stanova nema dovoljno,
poslovni prostori nikad jeftiniji

2

BIVŠA PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

U slučaju OŠ “Tin Ujević” zakazale su sve službe

3

DRUGA KONFERENCIJA NAMIJENJENA OSNAŽIVANJU ŽENA U BIZNISU

Lean on Yourself okupio 170 mladih žena koje sanjaju o pokretanju privatnog posla

oglas