Regija
UREĐUJE SE DRUŠTVENI DOM

Nakon novog krova dolazi i nova fasada
Objavljeno 13. travnja, 2018.

VUČJAK FERIČANAČKI

Lijepo vrijeme pogoduje intenzivnim radovima na društvenom domu u Vučjaku Feričanačkom. U tijeku je obnova krova kao nastavak uređenja i dogradnje društvenog doma započetih prije dvije godine. Do sada je, prema riječima pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Feričanci Ivana Matulića, koji je jučer obišao radove, uloženo 290.000 kuna. Osječko-baranjska županija izdvojila je 210.000 kuna, a ostatak Općina Feričanci.

- Izvršena je dogradnja doma i u novom je dijelu uređen sanitarni čvor i prostor za skladištenje. Izmijenjena je stolarija te kompletno obnovljen unutrašnji prostor, koji je opremljen i novim inventarom. Ovog proljeća krenuli smo s obnovom krovišta, u što će biti uloženo 69.000 kuna – rekao je pročelnik Ivan Matulić. Prema njegovim riječima, do kraja godine bit će obnovljena i fasada društvenog doma, planirane vrijednosti 100.000 kuna.

- Svi radovi koji su obavljeni i koji se izvode rezultat su odlične suradnje s Osječko-baranjskom županijom te brižnog odnosa bivšeg i sadašnjeg načelnika prema naselju Vučjak Feričanački. Rezultat će biti lijep i funkcionalan objekt, koji će unaprijediti društveni život – ističe Matulić i dodaje da, iako kormilo tog projekta drži Općina, zasluge pripadaju i općinskom vijećniku Stipi Stipiću, mještaninu Vučjaka Feričanačkog koji je inicirao obnovu društvenog doma, ali i gradnju pješačke staze u naselju. Betoniranje staze nastavljeno je prije tjedan dana i dobro napreduje.

Vijećnik je Stipo Stipić skromno rekao da je njegova dužnost kao općinskog vijećnika brinuti za dobrobit mještana te komunalni i društveni razvoj sela.

- Da se u selu radi, vidljivo je prema investicijama na kojima zahvaljujem županijskom i općinskom vodstvu. A što se tiče mog doprinosa, tu je puno truda, vremena, živaca, dobrovoljnog rada i vlastitih radnih strojeva angažiranih da se nešto odradi za selo, a u Općini za cijenu nikada nisam pitao. I tako će uvijek biti - rekao je Stipo Stipić. Snježana Fridl

Radovi u Gazijama i Valenovcu

Općina Feričanci ne ulaže samo u Vučjak Feričanački. Pročelnik Ivan Matulić kaže da su počeli i radovi na uređenju društvenog doma u Gazijama. Ove godine, najavljuje Matulić, u planu je gradnja nogostupa dužine dva kilometara u naselju Valenovac. Ukupna je vrijednost investicije 450.000 kuna, a sredstva se očekuju od Ministarstva regionalnog razvoja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike