Mozaik
SUPERUHO U PRIMOŠTENU

Novi izvođači su John Maus, No Age i Šumski
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Na petom izdanju festivala SuperUho, koji će se održati u Primoštenu od 6. do 8. kolovoza, nastupit će John Maus i No Age iz SAD-a te Šumski iz Hrvatske, objavio je organizator festivala, agencija Žedno uho. Nastup američkoga glazbenika Johna Mausa u Primoštenu bit će njegov prvi koncert u Hrvatskoj. Od samih početaka kod njega je postojala konfrontacija punka kalifornijskih legendi Germs ili eksperimentalnog zvuka electro pionira Cabaret Voltairea s glazbom iz filmskih klasika osamdesetih poput “Star Treka” ili “Robocopa”.

Nakon što su mu prva dva albuma prošla gotovo nezamijećeno, trećim “We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves”, objavljenim 2011., pridobiva naklonost kritike i polako ali sigurno širi bazu svojih obožavatelja. Kad su počele turneje, na kojima se Maus pokazao sjajnim glazbenikom i vrhunskim performerom, postaje minizvijezdom brojnih važnih svjetskih festivala. Do objavljivanja četvrtog albuma “Screen Memories” prošlo je šest godina, kritika ga je još jednom obasula hvalospjevima, pojavio se na nizu popisa najboljih izdanja protekle, 2017. godine, a polako je zakoračio i na Billboardovu ljestvicu najprodavanijih albuma u SAD-u.

No Age je bučni eksperimentalni lo-fi pop punk dvojac iz Los Angelesa, koji je 2008. s albumom “Nouns” zasjeo na godišnje liste najboljih izdanja većine svjetskih eminentnih glazbenih medija i zaradio svoju zasad jedinu nominaciju za nagradu Grammy - za najbolji omot. Početkom ove godine No Age su se vratili svojim petim albumom “Snakes Like a Haircut” i još jednom razoružali glazbenu kritiku. Dosad su dva puta svirali u Hrvatskoj, a za svoj prvi festivalski nastup u našoj zemlji odabrali su SuperUho.

Zagrebački bend Šumski vratio se nakon dugogodišnje hibernacije i objavio svoj peti album “Ostrvo ledenog kita”. Osnovani su 1991., a u svojoj glazbi objedinjuju utjecaje afro, kraut rock, new wave, avant pop i prog-rock glazbe, kao i glazbe iz crtanih filmova, što ih čini jedinstvenom pojavom na domaćoj glazbenoj sceni. Dosad je objavljeno da će na ovogodišnjem SuperUhu svirati norveški glam punk rockeri Turbonegro, njujorški dance punkeri Chk Chk Chk, kalifornijski psihodelični hard rockeri Earthless, kanadski electro pop duo Blue Hawaii te domaći Them Moose Rush i NLV. Hina

Nastup američkoga glazbenika Johna Mausa u Primoštenu bit će njegov prvi koncert u Hrvatskoj

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike