Osijek
DANI MEDICINSKE ŠKOLE

Uloga hrane u očuvanju zdravlja
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Otvaranjem izložbe “Hranom do zdravlja” započelo je obilježavanje Dana Medicinske škole, koji se svake godine organiziraju u povodu Svjetskog dana zdravlja.

Više od 600 učenika i nastavnika uključilo se u osmišljavanje različitih aktivnosti i radionica na temu hrane. Osim što imaju priliku pokazati svoju kreativnost, na taj način učenici i uče gradivo školskih predmeta, kaže ravnateljica Renata Gal, prof. “Skupine učenika sa svojim su mentorima tijekom godine prikupljale podatke, radile istraživanja i pripremale radionice. S učenicima se dogovaramo koje će to biti aktivnosti pa se opredjeljuju prema svojim interesima”, ističe ravnateljica.

- Cilj izložbe je popularizirati biokemiju, kako bi se vidjelo da je prisutna u svakodnevnom životu i kako bismo takve teške teme lakše razumjeli – dodaje Snježana Tomljenović, prof. biologije i kemije, voditeljica izložbe. Učenici su, kaže, imali puno ideja, a ove su godine izložbu osuvremenili QR kodovima, pa se prikazani tekstovi mogu otvoriti i na pametnim telefonima. Na tim se plakatima prikazuje kako je za očuvanje zdravlja važno imati pravilnu i uravnoteženu prehranu.

- Izložbom smo na devet plakata pokušali predstaviti sve čimbenike koje čini naša prehrana. Na prvom plakatu prikazuje se piramida prehrane, čije dijelove predstavljamo na svakom sljedećem plakatu, a to su – voda i tekućina, ugljikohidrati, proteini, lipidi, vitamini i minerali, zdrava i nezdrava hrana, hrana kao lijek te hranidbena piramida – kaže Bojana Mitrović, učenica 2.f razreda.

Dani škole završavaju u utorak, 17. travnja, akcijom dobrovoljnog davanja krvi.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike