Osijek
KAKO NA MORE ŠTO POVOLJNIJE

Osječani ne odustaju od Jadrana, no okreću leđa privatnim iznajmljivačima
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Unatoč tomu što vrtoglavi rast cijena privatnog smještaja na Jadranu ne ide u prilog domaćem gostu, Slavonci ipak ne odustaju od ljetovanja na Jadranu. Sudeći prema podacima turističkih agencija, velik broj njih svoj je tradicionalni odlazak na more već isplanirao.

No, okrenuli su se hotelima i ranim rezervacijama na račun kojih dobivaju više za svoj novac. S 31. ožujka zaključene su prodaje “first minute” aranžmana u sklopu kojih su se mogle ostvariti uštede od 10 do 15 posto na agencijske aranžmane za sezonu “Ljeto 2018”. Osječani su, ističu turistički djelatnici, ove godine “first minute” iskoristili kao nikada prije. I to ne samo zbog uštede nego i zato što su postali svjesni kako je zbog sve većeg priljeva stranaca na hrvatsku obalu već krajem travnja sve teže pronaći preferirani smještaj na određenoj destinaciji u špici sezone. Prije svega, riječ je o obiteljima s djecom koje zbog školskih praznika tradicionalno na obiteljski odmor odlaze u srpnju i kolovozu.

- S ranim rezervacijama ljetovanja Osječani su krenuli već u siječnju. To je skupina klijenata koja putuje s djecom i koja traži objekte koji nude puno više od sunca i mora. To su hoteli s četiri i više zvjezdica s dodatnim sadržajima, wellnesom, bazenima i programima animacije u sklopu kojih mogu svoju djecu na nekoliko sati povjeriti nekomu i posvetiti se malo sebi. Također, s obzirom na rast cijena u izvanpansionskoj ponudi obiteljima je atraktivan i all inclusive koncept. Kako takvih objekata i nema puno na Jadranu, dobri aranžmani se brzo rasprodaju, pa stoga i ne čudi što od lani bilježimo porast broja klijenata koji o ljetovanju konkretno razmišljaju puno ranije negoli je to prije bio slučaj. Nije ni zanemariva ušteda od 15 posto kada se uzme u obzir da je cijena za jednu odraslu osobu po danu u navedenom tipu smještaja oko 700 kuna - kaže Nada Menalo iz osječke agencije Ora tours.

Kad su, pak, u pitanju lokacije, Osječanima su najdraža obiteljska odmarališta u Šibeniku, Petrčanama, na Korčuli i širem splitskom području. Ona su u “first minute” ponudi imala odlične popuste za djecu. Tako se, primjerice, do kraja ožujka, uz ukupne popuste na ranu rezervaciju od 15 posto, moglo rezervirati all inclusive ljetovanje u apartmanu vrhunskog hotela po cijeni od 735 kuna po osobi, s time da su djeca do pet godina dobivala besplatan smještaj, a djeca do 12 godina popust od čak 50 posto. Tako se sedmodnevno ljetovanje stvarne tržišne vrijednosti oko 20 tisuća moglo dobiti gotovo u pola cijene, odnosno za oko 11 tisuća kuna!

Ivana SOLAR
obiteljski odmor

Iz osječke poslovnice agencije “Kompas” izvještavaju kako su kroz “first minute” prodaju na nekoliko obiteljima atraktivnih hotelskih destinacija već rasprodali sve kapacitete. “Odraz je to činjenice da last minute koncept više ne nudi toliko atraktivne aranžmane na Jadranu s obzirom na to da se kapaciteti sve ranije popunjavaju kada je u pitanju špica sezone u kojoj obitelji s djecom mahom idu na ljetovanja. Tako da su se ljudi za uštede i pakete koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete okrenuli “first minute” aranžmanima. Mi smo u ponudi imali nekoliko paketa “obiteljskog odmora” koji je nudio jednu cijenu za čitavu obitelj. Cijene su se za sedam dana polupansiona kretale od 4725 do 12.495 kuna. Interes je bio podjednak za sve, a neki su aranžmani već prodani. Oni koji planiraju obiteljski odmor na Jadranu u hotelskom smještaju moraju požuriti s rezervacijama”, kaže Nataša Šegavčić iz “Kompasa”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike