Regija
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ĐURĐANCIMA

Pod urušenim zidom poginuli otac i sin, Stipe i Goran Markić
Objavljeno 12. travnja, 2018.

ĐAKOVO

Nezapamćena tragedija dogodila se u srijedu poslijepodne na farmi obitelji Markić u Đurđancima, kada su nesretnim slučajem tijekom radova život izgubili glava obitelji Stipe (71) i sin mu Goran (32), a mlađi sin Zoran teže je ozlijeđen i prevezen u KBC Osijek. O slučaju je izvijestila i PU osječko-baranjska, koja u svom priopćenju navodi da je tijekom čišćenja tla u prostoru otvorenog unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima oko 17 sati 11. travnja, zbog narušavanja statike bočnog zida, došlo do urušavanja dijela zida izrađenog od betonskih blokova. “Dijelovi zida pali su na 71-godišnjaka, 32-godišnjaka i 30-godišnjaka. Zbog višestrukih ozljeda na mjestu događaja preminuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak. Ozlijeđenom 30-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede (otvoreni prijelom potkoljenice). Mrtva tijela prevezena su također u KBC Osijek radi obdukcije. Nastavljamo daljnji rad na utvrđivanju okolnosti događaja”, stoji u policijskom priopćenju.

Ova obitelj, podsjetimo, nije nepoznata javnosti, u fokus je došla još 2011., kada je s krdom krava prvi put izišla na prosvjede, nezadovoljna raspodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta. Tada su u Semeljce iz Đurđanaca članovi obitelji Markić dotjerali više od 600 krava i ondje ostali nekoliko dana. Zbog istog su razloga u srpnju 2015. na travnjak ispred Ministarstva poljoprivrede doveli pet bikova.

Složna obitelj, u kojoj je bilo 12-ero djece, šest sinova i šest kćeri, naraštajima se bavi poljoprivredom. Jedan od braće, Saša Markić, o čemu smo nedavno pisali, jedan je od inicijatora ponovnog osnivanja udruge Brazda.

- Strašno je ovo što se dogodilo, svi u selu smo u šoku. To su vrijedni ljudi, kod njih se radi od ranka do mraka, i svatko zna što mu je posao. Nema kod njih plandovanja. Nismo znali što je bilo dok selom nisu počele zavijati Hitne pomoći. Onda se počelo govoriti da su Stipe i sinovi radili na gradnji silosa na svojoj farmi, koja se nalazi tu kod nas, blizu sela, da se urušio jedan zid i da su poginuli on i sin mu Goran. Žao mi je jako i jednog i drugog, ali posebno Gorana, tek je zasnovao obitelj - rekla nam je vidljivo uznemirena mještanka Đurđanaca.

Obitelj jučer, razumljivo, nije željela razgovarati s novinarima. Posjetili smo i obiteljsku farmu na kojoj se dogodila tragedija, do koje vodi makadamski put. Brojna goveda u svojim su stajama mirno preživala, a samo nekoliko metara od njih vidi se urušeni zid koji je odnio dva života. Maja Muškić

Možda ste propustili...

GRADSKA GLAZBA NAŠICE

Mažoretkinje upisuju nove članice

DZMH UGOSTIO DRŽAVNOG TAJNIKA MINISTARSTVA KULTURE KREŠIMIRA PARTLA

Obišli reformatske crkve u Laslovu, Osijeku i Vardarcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno

2

POVIJESNA UDRUGA MAILATH PRIPREMILA ATRAKCIJU

Uprizorena "Bitka za Miholjac"

3

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti