Tehno
OBJAVLJEN RASPORED WINDAYS18

Susret okuplja brojne ugledne domaće i inozemne predavače
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Objavljen je raspored predavanja na konferenciji Microsoft WinDays18, koja će se održati od 24. do 27. travnja 2018. na porečkom otoku Sveti Nikola.

Najveći poslovno-tehnološki susret u regiji i ove će godine na WinDays otoku okupiti sudionike iz različitih industrija, kao i brojne ugledne domaće i inozemne predavače. U rasporedu predavanja možete pretraživati po konferencijama (Business i Technology), po smjerovima Technology konferencije, po danima i po predavačima.

WinDays18 Business konferencija prvi put ima programske smjerove koji će se baviti sa šest ključnih industrija: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, javnom upravom i obrazovanjem te zdravstvom u suradnji s IN2 Grupom, koja će okupiti dionike iz sektora zdravstva na Hospital Daysima 2018.

Sudjelovanje na konferenciji WinDays18 potvrdio je i Taavi Kotka, poduzetnik i prvi direktor informatike (CIO) estonske vlade. Kotka je začetnik e-Estonije, projekta najnaprednije svjetske digitalne nacije i suosnivač prvog svjetskog programa e-Rezidenata.

Kako će se umjetna inteligencija odraziti na svijet financija, otkrit će Alex Mitro iz Microsofta, koji će otvoriti financijski smjer na konferenciji svojim predavanjem “Umjetna inteligencija – prijetnja ili prilika”. Sudionici će imati priliku vidjeti i studije slučaja, poput one o digitalnoj transformaciji Addiko banke.

Unutar četiri ključne teme - Sigurnost, privatnost i zaštita podataka, Inovacije, poduzetništvo i management, Nove tehnologije - digitalna transformacija i Budućnost zdravstvenog sustava - obradit će se aktualne teme poput GDPR-a u zdravstvu, digitalne transformacije u zdravstvu, bolničkih informacijskih sustava nove generacije i drugih aktualnih tema. Na Hospital Daysima sudjelovati će i ministar zdravstva, prof. dr. Milan Kujundžić.

Drugog dana program traje do 14 sati, a na rasporedu su suvremeni trendovi koji mijenjaju poslovanje kao što su Blockchain, Data Science i AI.

Jeremy White, izvršni urednik britanskog magazina Wired, održat će Keynote predavanje o umjetnoj inteligenciji i kako ona mijenja poslovni, ali i privatni život. Drugo Keynote predavanje održat će osnivač tvrtke Datafloq Mark Van Rijmenam i jedan od deset najutjecajnijih osoba u Big Data prema ocjeni platforme Onalytica. Tema njegova predavanja bit će Blockchain tehnologija. Tomislav Tipurić iz Microsofta održat će vrlo zanimljivo predavanje o kvantnom računalstvu i svijetu mogućnosti koje donosi.

Windays18 Technology konferencija donijet će više od 140 predavanja, koja će održati više od 150 različitih predavača. Među temama se ističu sigurnost informacijskih sustava, rješenja otvorenog koda te integrirani i inteligentni poslovni sustavi. Predavanja će biti podijeljena u četiri smjera: moderno poslovno okruženje, aplikacije i infrastruktura, podatci i umjetna inteligencija te poslovne aplikacije. 18. WinDays konferencija na raspolaganju ima cijeli otok! Riječ je o otoku Sveti Nikola, u neposrednoj blizini centra Poreča, na kojem se nalazi Valamar Isabella Island Resort.

Novosti o WinDays18 konferenciji mogu se redovito pratiti na Facebooku, Twitteru, LinkedINu i YouTubeu, na kojem je objavljen i razgovor direktorice Microsofta Hrvatska i direktorice WinDays18 Businessa Tatjane Skoko i direktora WinDays18 Technology konferencije Igora Pavlekovića.M.R.