TvObzor
EXIT OBJAVIO PROGRAM NO SLEEP NOVI SAD POZORNICE

Najsnažnije izdanje uz ovogodišnje klubove partnere
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Nakon što je EXIT objavio divovski "All-Star" popis headlinera za ovogodišnje izdanje mts Dance Arene, na kojem su redom trenutno najveće svjetske DJ zvijezde Nina Kraviz, Maceo Plex, Solomun, Richie Hawtin, Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Boris Brejcha, Tale of Us, Ben Klock i brojni drugi, na red je došla i Exitova sve popularnija pozornica - No Sleep Novi Sad. Duboki rov iza Dance Arene i najistureniju točku Exita mnogi nazivaju pravim festivalom za sebe, a ove godine predstavit će i svoje, dosad najsnažnije izdanje uz ovogodišnje klubove partnere, londonski Fabric, njujorški The Bunker, moskovski Arma 17 i rimski klub Goa. Od 12. do 15. srpnja, ispred nekoliko tisuća fanova u tradicionalno krcatom rovu na jugu Petrovaradinske tvrđave, nastupit će Helena Hauff, DJ Tennis, Mike Servito, Daniel Avery, Red Axes, Craig Richards, Nikita Zabelin, Tin Man, Julia Govor, Midland, Giorgio Gigli, Philipp Gorbachev, Erika, Abelle, Eric Cloutier, Tijana T, Adiel, Silvie Loto, Bryan Kasenic, Svetlana Maraš, Patrick Russell i drugi.

Četiri besane noći

Već na samom startu četiri besane noći, u četvrtak, 12. srpnja čeka nas Lego, buduća zvijezda iz Stockholma, s ugledne etikete “Parabel” te britanski duo Blackhall & Bookless poznat po svojim Jaunt zabavama već desetljeće unatrag i naša međunarodno priznata DJ zvijezda Tijana T. Bit će to tri seta za uvod u prvu noć pod zastavom jednog od najpoznatijih svjetskih klubova, londonskog Fabrica, a ovo putovanje od Faringdona do Petrovaradina nastavit će briljantni producent Midland koji je za klupsku izdavačku kuću nedavno objavio i mix album FABRICLIVE 94. Poput subote u Fabricu, i ova noć na Exitu je nezamisliva bez njihova glasovitog rezidenta i autora prvog miksa, Craiga Richardsa, čiji su ranojutarnji setovi gradivo londonskih legendi, a on poput glazbene ikone i uzora cijelih generacija. Kad god mu se u "back2back" setu pridruži fascinantni urugvajski selektor Nicolas Lutz, onda je to pravi glazbeni praznik koji će nakon londonske iskusiti i publika na Exitu.

Druge noći, u petak, 13. srpnja, s posebno za EXIT spremljenim koncertom, No Sleep Novi Sad pozornicu otvorit će kompozitorica Svetlana Maraš, direktorica Elektronskog studija Radija Beograd, čija su djela obišla festivale i dvorane od Berlina do New Yorka. Upravo s te strane oceana na tvrđavu i stiže famozni njujorški kolektiv The Bunker, a s njima i gošća iz Detroita, techno-heroina Erika iz kultnog dua Ectomorph te jedan od najfascinantnijih svjetskih "live techno" umjetnika - Tin Man. Ipak, ono što je Bunkeru osiguralo međunarodni status istinske underground etikete koja ove godine slavi 15 godina rada jesu njegovi rezidenti. Superiskusni veteran američke scene Patrick Russel zadat će i ton i tempo noći, dok će pravi DJ hipnotik i glazbeni fanatik Eric Cloutier preuzeti na sebe njezin najmračniji dio, onaj pred svitanje.

Finale pripada Talijanima

Sa zapada na istok selimo se u subotu, 14. srpnja, odakle na EXIT dolazi vjerojatno i najznačajniji ruski umjetnički kolektiv današnjice - moskovska Arma 17. Ekipu iza kojih stoje najpoznatiji moskovski klub, izdavačka kuća te festivali i događaji u svim dijelovima planeta, dočekat će No Sleep vedete i rezidenti Sloxxx i Klaus. Za njima odmah ide jedna od najistaknutijih međunarodnih transplanta Arme, današnja Njujorčanka potekla iz srca moskovske scene, Julia Govor. Još jedan superuzbudljiv nastup uživo ove godine potpisat će ruski fantast i "one-man-band" Philipp Gorbachev, a prijelaz iz noći u dan oslikat će nam idejni tvorac Arme, Natasha Abelle.

Nedjelja je oduvijek rezervirana za finale, a Talijani znaju kako se pobjeđuje upravo kad je konkurencija najveća. Kako bi nadigrala ovakve tri noći, najbolji klub "vječnog grada", rimska Goa, 15. srpnja šalje svoj prvi tim pojačan napadačkim tandemom i kapetanom koji igra na "život i smrt". Prvi na #NSNS teren izlazi Fabrizio Sala, micro-houser zadužen za najbolje uvode i najduže aftere, a slijede ga tri prave rimske zvijezde: Silvie Loto, redovno ime vodećih žurki s Ibize, Adiel, voodoo ritmičarka nove talijanske techno-scene i DJ Red, alter-ego Simone Calvani, jednog od techno-simbola Goa Ultrabeat žurki u Rimu, čiji je rezident 20 godina. Za inženjerski preciznu igru u sredini noći pobrinut će se doajen rimske techno-scene, veliki "noir" hipnotik Giorgio Gigli, jarbol religiozno obožavanih etiketa "Elettronica Romana", "Zooloft", "Prologue" i "Electric Deluxe". A nakon što su ljetos priredili nestvarno jutro pred krcatim rovom, izraelski dvojac Red Axes vraća se na tvrđavu s potpuno novim materijalom s još neobjavljenog albuma. (N.K.)