Sport
BIVŠI NEBESKOPLAVI I MODRI

Voljeli bismo da Dinamo dođe s mišlju “lako ćemo”
Objavljeno 12. travnja, 2018.

U subotu na Bosut stiže najbolja hrvatska nogometna momčad. Stiže zagrebački Dinamo, klub za koji su igrali i mnogi Vinkovčani. Jedan od njih je dugogodišnji pomoćni trener (jedno vrijeme i glavni) u Cibaliji Siniša Sesar, koji je modri dres nosio u sezoni 2000./2001.

- Apsolutno je svima jasno da je Dinamo kvalitetnija momčad i protiv Cibalije su izraziti favoriti. No, nije da nemamo izgleda... Ako gosti budu u utakmicu ušli slabije nego inače moglo bi se dogoditi iznenađenje. A to je moguće ako svih 11 igrača Cibalije odigra utakmicu sa svojih 110 posto mogućnosti, motiva će itekako imati, ipak, igraju protiv Dinama i volio bih vidjeti iznenađenje u subotu. Očekujem pun stadion, Dinamo i Hajduk u Vinkovcima su uvijek veliki magnet za gledatelje, a našim igračima dobro bi došla glasna podrška. S tim vjetrom u leđa s tribina Cibalia može doći do pozitivnog rezultata - kazao je nekadašnji stoper Cibalije, zatim dugogodišnji trener Siniša Sesar.

Donedavni trener vinkovačkog nogometnog prvoligaša Mladen Bartolović također je u prošlosti odradio jednu sezonu u dresu Dinama.

- Svjesni smo da, uz Rijeku, u Vinkovce stiže najbolja momčad Prve HNL u ovome trenutku. Dolaskom trenera Jurčevića Dinamo je podigao igru, ali s druge strane i Cibalia je dobila samopouzdanje pozitivnim rezultatima protiv Lokomotive i Intera. Sigurno je da nogometašima Cibalije neće biti nimalo lako, ali imat će dodatan motiv za igru, jer protiv Dinama ne treba posebna motivacija. Očekujem dobru igru, a na kraju i pozitivan rezultat Cibalije - zaključio je Bartolović.

U sezoni 2004./2005. i 2005./2006. igrač Dinama bio je i nekadašnji stoper Cibalije Mario Lučić. U Zagrebu je bio na privremenom radu, a karijeru prvoligaškog loptanja završio je u Cibaliji.

- Kao dugogodišnji igrač Cibalije, rekao bih dijete Cibalije, očekujem pobjedu kluba iz Vinkovaca. Znam da neće biti lagano, jer u goste ne dolazi bilo tko nego Dinamo, momčad s vrha ljestvice. Volio bih da u Vinkovce dođu s mišlju "lako ćemo", jer u tom slučaju Cibalia ima priliku doći do pozitivnog rezultata. Ako kojim slučajem Cibalia povede, onda ćemo vidjeti "gdje se tele veže", kako bi mi u Slavoniji rekli. Naravno, mislim u sportskom smislu. Cibalija je tamo gdje je, ali sam uvjeren da ima snage, znanja i mogućnosti doći do pozitivnog rezultata - kazao je nekadašnji nezamjenjivi stoper Cibalije Mario Lučić.

Bivši “cibalijaši” koji su se okušali i na Maksimiru uvjereni su kako Vinkovčani u subotu mogu bar do boda. Dinamo je favorit, ali ove sezone je pokazao “ranjivost” pa ako u gradu na Bosutu ne bude u svom najboljem izdanju, možda se dogodi i senzacija. A. Grgić

Mladen Bartolović

bivši igrač Cibalije i Dinama

Dolaskom trenera Jurčevića Dinamo je podigao igru, ali i Cibalia je dobila samopouzdanje nakon Lokomotive i Intera

Najčitanije iz rubrike