Sport
SJEDEĆA ODBOJKA

Kerep i suigrači izborili Svjetsko prvenstvo
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci nastavlja dobre rezultate. Nakon što je prošle godine osvojeno četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Poreču, izabranici Gorana Leke nedavno su izvadili i svjetsku vizu. Hrvatska je na kvalifikacijskom turniru u Južnoj Koreji osvojila prvo mjesto, a samo je ono jamčilo odlazak u Nizozemsku, koja će od sredine srpnja ugostiti 16 najboljih selekcija na Svjetskom prvenstvu.

Među onima koji su bili uspješni u Jejuju bio je i član HVIDR-e Osijek Vilijem Kerep, koji je posljednjih nekoliko godina standardni reprezentativac. U Južnoj Koreji boravio je 11 dana te je s repkom upisao četiri glatke pobjede.

- Program utakmica bio je nešto kraći, jer je umjesto najavljenih 11 sudjelovalo sedam reprezentacija. No, bez obzira na broj sudionika, tamo smo otišli sa željom da na kraju budemo najbolji, što nam je i pošlo za rukom. Izborili smo četiri uvjerljive pobjede, bez izgubljenog seta. Prvo smo u skupini dobili Tajland i Mongoliju, a potom nas je u polufinalu čekala Latvija. No nisu nas mogli zaustaviti u pohodu za potvrdu Svjetskog prvenstva. U finalu smo ponovo odmjerili snage s Tajlandom, koji je tako dvaput morao priznati da smo najbolji. Bilo je daleko, bilo je i naporno, ali isplatilo se - kaže Kerep, koji ovih dana sa svojim reprezentativnim suigračima ide u Njemačku.

- U četiri dana ćemo trenirati i protiv domaćina igrati provjere, koje će nam itekako koristiti. Nijemci su među ponajboljim europskim, samim tim i svjetskim, selekcijama, ali nek se zna da smo na posljednjem EP-u bili ispred njih - kaže Vilijem Kerep, koji je prije četiri godine imao debi na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Pripreme za drugo u punom su jeku, a vjerujemo da će Hrvatska na njemu nastaviti svoju uzlaznu putanju. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike