Sport
DVORSKE BITKE U HTS-U

Naš je interes boljitak hrvatskog tenisa
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Dan prije početka četvrtfinala Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Kazahstana u Varaždinu je održana izvanredna skupština Hrvatskog teniskog saveza na kojoj je smijenjen predsjednik u ostavci Franjo Luković. Na skupštini nisu bili ni Luković, a ni njegovi istomišljenici, odnosno za predsjednikovu smjenu glasalo je prisutnih 29 od ukupno 47 skupštinara. Postavljalo se pitanje moraju li se dvorske bitke u HTS-u odvijati dan prije važnog susreta u kojem su Čilić, Ćorić i društvo lovili polufinale Davis Cupa, a pitanje je i što nezadovoljnici zamjeraju Lukoviću koji je izvukao Savez iz financijskih dubioza i postavio ga na stabilne noge.

- Mi smo interesna skupina, a naš je interes boljitak hrvatskog tenisa - jedna je od poruka koju su u srijedu s konferencije za novinare poslali Lukovićevi oponenti na čelu s v.d. predsjednika Petrom Mirićem.

Inače, spomenutu varaždinsku skupštinu Luković je opozvao 3. travnja te ju zakazao za 20. srpnja. Objasnio je kako je sazvana skupština nelegalna i osporavana te najavio osnivanje radne skupine koja bi izradila novi, uredan i neosporavani Statut.

- Mi smo znali što će Luković učiniti i odlučili smo održati skupštinu. On ju je otkazao jer je znao da bi na njoj za novu predsjednicu bila izabrana Nikolina Babić, koja nije njegova kandidatkinja - istaknuo je član Upravnog odbora HTS-a Mario Pavić.

Većina članova Skupštine nezadovoljna je načinom na koji Luković vodi krovnu tenisku organizaciju, ignorira rješenje Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba te Ministarstva uprave Republike Hrvatske, prema kojima Statut HTS-a donesen na izbornoj skupštini 4. svibnja 2016. godine nije potvrđen.

- Skupštinari su na primjeru člana UO Nevena Nakića, kojeg je Luković pokušao eliminirati jer je postavljao neugodna pitanja, shvatili kako predsjednik funkcionira. Ako imate svoj stav, koji se ne slaže s predsjednikovim, onda ste eliminirani - dodao je Pavić.

Inače, odluke s varaždinske sjednice Skupštine HTS-a predane su na potvrdu Gradskom uredu za opću upravu, koji bi se o njima trebao očitovati u roku od 30 dana. I. Liović

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana