Osijek
NOVI IZGLED RIBARSKE ULICE I LUČKOG PRILAZA

Uskoro bez parkiranja od Slona do Viktorije
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Unikomova Radna jednica Prometnice prihvatila se posla uređenja dvaju prilaza do Drave na oba kraja Šamačke ulice, u Ribarskoj ulici i u Lučkom prilazu.

Mario Mišetić, voditelj Radne jednice Prometnice, kaže da se u Lučkom prilazu mijenjaju oštećene pločice te da će im za taj posao trebati dva do tri dana. Istovremeno, traži se rješenje za bolji materijal koji će biti otporniji na vremenske prilike i primjereniji pješačkom prometu. Prema Mišetiću, do kraja jučerašnjeg dana trebala je biti donesena odluka o vrsti novog materijala.

- Predložili smo da to bude epoksil ili poliuretan. Nešto slično postoji već na spomeniku na Trgu slobode i u Ulici Hrvatske Republike. Riječ je o hrapavom materijalu, na kojemu ne bi trebalo biti klizanja - kaže Mišetić.

Kada je riječ o Ribarskoj ulici, u tijeku je zahvat na nekih 500-tinjak četvornih metara. Skinuta je postojeća podloga pa će se postaviti popločnjaci (oko 380 kvadrata), isti kakvi su korišteni prilikom rekonstrukcije Trga Ante Starčevića. To su zapravo rezervne ploče koje su stajale na skladištu za eventualne popravke.

- Da pojasnim, kako bi se djelomično ubrzao promet tim dijelom grada, ukida se pješački prijelaz kod Esseker centra, a onaj na Trgu (kod Slona) će se skratiti. Dakle, suzit će se cesta na tom dijelu pa vozači neće morati čekati svakog pješaka da dođe pred njih i propuštati ga jer se boje da će u suprotnom dobiti kaznu. Postojeća je zebra dugačka i pješacima treba duže nego što će im sada biti potrebno za prelazak na suprotnu stranu. Tim zahvatom proširuje se pješačka zona - navodi Mišetić.

Dodaje da je riječ o prvoj etapi promjene izgleda središta grada. Naime, nakon završetka radova na spoju Ribarske i Starčevićevog trga nastavljaju se radovi u Strossmayerovoj ulici.

- Nakon završetka posla na nogostupu Ribarske, strojeve selimo na sjevernu stazu Strossmayerove, gdje će završni sloj biti napravljen također od istog materijala kao i onaj u Ribarskoj. Novost je da više neće biti parkiranja automobila na potezu od Slona do Viktorije, odnosno do kolnog prilaza parkiralištima uz Dravu. Uklanjamo postojeće kocke i staza će biti u punoj širini od zgrada do kolnika - zaključuje. D.Pejić

Nakon završetka posla na nogostupu Ribarske, strojevi se sele na sjevernu stazu Strossmayerove

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike