Osijek
U ORGANIZACIJI VOLONTERSKOG CENTRA

Predstavnici građanskih udruga o boljem životu
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Volonterski centar Osijek je u suradnji s Gradom Osijekom jučer organizirao razgovor s predstavnicima građanskih udruga o kvaliteti života u Osijeku, prednostima i poteškoćama s kojima se susreću i o tome kako pridonijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

- Htjeli smo ovom prigodom otvoreno razgovarati s građanima o tome kako oni doživljavaju grad Osijek, što misle što su ključne stvari vezane uz identitet, što nas čini građanima Osijeka, što je dobro u našem gradu, kako bismo mogli biti povezaniji, kako bi se građani mogli više uključiti u odgovaranje na neke probleme koje prepoznajamo, a razgovarali smo i o vrijednostima koje su nam važne - rekla nam je Nikoleta Poljak, voditeljica programa Razvoj civilnog društva i demokracije u Volonterskom centru Osijek.

Poljak je dodala kako je posrijedi europski projekt koji Volonterski centar Osijek provodi u partnerstvu s još tri udruge iz Irske, Škotske i Belgije kao dio projekta čiji je nositelj Volonterski centar grada Dublina. U tim su zemljama ovakvi razgovori već održani prošlog mjeseca. Osim toga, u sklopu ovog projekta, istaknula je Poljak, bit će provedeno i istraživanje o utjecaju volontiranja na vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, jednake mogućnosti i ljudska prava. Najavila je da će rezultati ovog istraživanja biti predstavljeni u rujnu ove godine, što će biti prilika za još jedan susret s predstavnicima građana predstavljenih kroz civilne udruge u kojima djeluju.

Među udrugama koje su pozvane na skup “Snaga sudjelovanja. Razgovaram - stvaram bolje društvo” u hotelu Osijek su Dokkica, Udruga umirovljenika Hrvatske, Crveni križ, udruga Spiritus i dr. Potporu ovom događaju dao je i Grad Osijek, koji podupire svaki dijalog s građanima, a s mnogim civilnim udrugama je i partner, rekla nam je Gordana Stojanović, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo. D.Celing

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike